Türkiye’de bir dönemin en çok sevilen modellerinden olan Opel Astra G kasa nasıl bir araba ve alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Opel Astra G kasa kullanıcı yorumu, test sürüşü ve incelemesine yer vereceğiz.
Bazı otomobil modelleri o kadar sevilir ki, kendinden daha üst ve yeni kasaları çıkmasına rağmen başarısı yenisini bile gölgeler. Opel Astra G kasa ilk olarak 1998 yılında tanıtılmıştır. Tasarım olarak o kadar zamanının ötesinde bir arabaydı. Yolda görenlerin tekrar dönüp baktığı arabadır. Temel olarak 1998-2004 yılları arasında üretilmesi planlanmış olsa da, çok sevildiği için Astra H kasa ile birlikte Opel Astra Classic adıyla 2009 yılına kadar üretilmeye devam etmiştir.

İlginizi Çekebilir: Honda Civic FD6 Nasıl Bir Araba ve Alınır Mı?
Opel Astra G Nasıl Bir Araba ve Özellikleri Nelerdir?
Opel Astra G, C segmentinde bir otomobildir. Türkiye’de satılanların bir çoğu Polonya fabrikasında üretilmiştir. Almanya’da üretilenleri biraz daha kaliteli işçiliğe sahiptir. Astra G’nin sedan, hatchback, coupe ve station wagon kasa tipleri bulunmaktadır. Ayrıca 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanlı vites seçenekleri mevcuttur. Astra G’nin “100.Yıl, Cabrio, CD, CDX, Classic, Classic Twinport, Club, Comfort, Cosmo, Coupe, Edition, Edition Plus, Elegance, Elegance Twinport, Enjoy, Enjoy Elegance, Enjoy Twinport, G, GL, GLS, GLX ve Sport” donanım paketleri bulunuyor. En full olanı Elegance’de “ABS, ESP, hız sabitleyici, dijital klima, 6 hava yastığı, yol bilgisayarı, elektrikli aynalar ve camlar” gibi özellikleri bulunuyor. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak.

1.4 Benzinli: Çok fazla tutulmayan motor seçeneğidir. Performans olarak biraz zayıftır. 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu olup, şehir içinde 9.8, şehir dışında 5.9 litre yakıt tüketmektedir. Performans olarak 0-100 hızlanması 13 saniye olup en son hızı ise 180 km/s olarak ölçülmüştür.
Ayrıca Bakın: Opel Astra G Arıza Lambaları Anlamları
1.6 Benzinli: Eğer Opel Astra G alacaksanız muhakkak bu motora sahip bir tanesini almanızı tavsiye ederim. En çok tutulan motor seçeneğidir. Dünyanın en iyi benzinli motorlarından bir tanesidir. 100 beygir ve 150 Nm tork güç üretiyor. Yakıt tüketimi şehir içinde 9.7, şehir dışında 5.7 litredir. 0’dan 100 km hıza 11.5 saniyede çıkıyor. Maksimum hızı ise 188 km/s olarak ölçülmüştür.

1.7 CDTI Dizel: Eski dizel motor teknolojisine sahiptir. Turbolu olmasına rağmen çok güçlü değildir. Kara duman atmasıyla meşhur motordur. 80 beygir ve 170 Nm tork güç üretiyor. Yakıt tüketimi şehir içinde 4.9, şehir dışında 4.5 litre olarak ölçülmüştür. Gürültü çalıştığından çok fazla eleştirilmektedir.
1.7 DTI Dizel: 90’lı yılların dizel teknolojisinin öncülerinden olan motordur. İlk turbo şarjlı dizel motorlardan diyebiliriz. Eğer çok uygun fiyatlı değilse bu motorlu olanları tavsiye edilmez. 75 beygir ve 165 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 6.2, şehir dışında 4.1 litre yakıt tüketiyor. 0-100 hızlanması 16 saniye olup maksimum hızı ise 170 km/s olarak ölçülmüştür.
1.8 Benzinli: Coupe kasalarda yer almış motordur. Zaten 2001-2002 modellerde yer alıyor. 125 beygir ve 170 Nm tork güç üretmektedir. Dönemine göre performanslı denilebilecek motorlardandır. 125 beygir ve 170 Nm tork güç üretmektedir. Yakıt tüketimi şehir içinde 11, şehir dışında 6 litredir. Performans olarak 0-100 hızlanması 9.5 saniye olup, en yüksek hızı 210 km/s olarak ölçülmüştür.
2.0 Benzinli: Opel Astra G Sport kasalarla birlikte gelmiş motordur. Çok performanslı ve seridir. 136 beygir ve 185 Nm tork güç üretmektedir. 4 silindirli olup 0’da 100 km hıza 8.5 saniye çıkabilmektedir. Ayrıca son hızı 220 km/s ile oldukça güzeldir. Yakıt tüketimi şehir içinde 12.5, şehir dışında 8.2 litredir.
Opel Astra G Kullanıcı Yorumu ve Test Sürüşü
2003 model 1.6 benzinli motora sahip Opel Astra G kasa sahibiyim. Öncelikle aracın içinden anlatmaya başlayacak olursak. Gerçekten çok kaliteli bir torpido üstü ve iç kapı döşemelerine sahip. Yumuşak deri benzeri kaplamaya yer verilmiş. Koltuklarında kadife döşemeler var. Ayrıca çok yumuşak süngere sahip. Oturunca insanı hiç rahatsız etmiyor. Koltuğunun yapısı nedeniyle uzun yolculuklarda sırt ve bel ağrısı yapmıyor.

1.6 motor performansı fena değil. Zaten döneminin en teknolojik benzinli motorlarından bir tanesi. Çok sessiz çalışıyor ve oldukça performanslı. Otobanda çok defa 190-200 km/s hızlara çıktım ve bana mısın demedi. Yol ve motor sesini asla içeri almıyor. Ses yalımı üretildiği dönemlerde en iyi otomobiller arasında. Altı yere yakın olduğu için ayrıca aerodinamik yapısı sebebiyle yola yapışıyor. Sert virajlara bile yüksek hızlarda girebiliyorsunuz. Ancak bu araba tam bir şehir ve asfalt kullanımına uygun. Ön takımları çok narin. Ayrıca altının yere yakın olması nedeniyle engebeli yollarda altı yere sürtebiliyor. Arka amortisörleri sert olduğundan çukurlardan geçişlerde vurma sesi gelmesine neden oluyor. Astra G’de çok güçlü fren sistemine yer verilmiştir. 2000 yılından sonra dört disk frene geçildiğinden oldukça güven verici. Bir kaç defa ani fren yapmam gerektiğinde yüksek hızda bile arabayı savurmadan güvenli şekilde durdurdu.

Opel Astra G Alınır Mı?
Döneminin C segmentinde en iyi modellerinden bir tanesidir. Tasarımı nedeniyle tüm Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de çok fazla tutulmuştur. Yedek parçaları hem kolay bulunuyor hem de çok ucuz. İkinci el piyasası lafın yerindeyse peynir ekmek gibidir. Öyle elde kalıp satılmayacak arabalardan değildir. Günümüzde bile bir çok hayranı olan vardır. Elektronik aksam çok fazla barındırdığı için almadan önce elektriksel sorunlarına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Onun dışında temiz kullanılmış bir Opel Astra G gönül rahatlığıyla alınabilir.
Kaynak: reeloto
opel astra
Piyasa bu haldeyken temizini bulmak zor ama bulursanız 1.7 DTI Dizel motoru tercih etmenizi tavsiye ederim.Cebinizi yakmaz sanayiye uğramazsınız.Genç iseniz Coupe 2.0 kullanmak heyecan verici olur
Konfor, yol tutuş, sağlamlık olarak beğensem de marka model ne olursa olsun eski almandan kaçmak lazım. Bu yazıdaki model için de geçerli.
Alacaksan 1.6 alacaksın. Taş degil daş daş.
opel hiç ısınamadım alman arabası sorunlu .
Piyasaa en saglam arabalarından fakat temizi bulursanız alın