Peugeot 307 Kronik Arızaları ve Sorunları - Otomobil ve Araçlar

Reelbilgi © 2024. Tüm hakları saklıdır.

Otomobil ve Araçlar



  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kronik Arızalar
  4. »
  5. Peugeot 307 Kronik Arızaları ve Sorunları

Peugeot 307 Kronik Arızaları ve Sorunları

admin admin - - 9 dk okuma süresi
412 0

Fransız otomobil üreticisi Peugeot’un en çok tartışılan modellerinden bir tanesi 307’nin kronik arızaları nelerdir? Peugeot 307, kronik sorunları ve arızaları hakkında bilgi vereceğiz.

Peugeot, dünyanın en çok tartışılan modellerinden bir tanesidir. Dünyanın en büyük otomotiv markalarından bir tanesi olmasına rağmen Amerika pazarında hiç bir zaman yer almamıştır. Araçları tasarım ve donanım olarak üstün olmasına rağmen sorunlu oldukları söylenir. Peugeot’un 2001 yılında piyasaya sürdüğü modeli olan 307, 2005 yılında makyajlanmış ve Faz 2 donanıma geçmiştir. Peugeot’un sorunlu bir marka olmasının sebebi 307’den gelmektedir. Çünkü 2001-2005 yılları arasında üretilen Faz 1 kasaları gerçekten can sıkıcı arızalar çıkarabilmektedir. Peugeot 307 kronik arızalarını almak isteyen herkes merak ediyor. 5 yıl boyunca 2003 model bir Peugeot 307 kullanmış birisi olarak şimdi hep birlikte 307’nin kronik sorunlarına bakalım.

Peugeot 307
Peugeot 307

Peugeot 307 Nasıl Bir Araba?

Peugeot 307, çok fazla donanım içermektedir. Bir otomobilde ne kadar çok donanım varsa o kadar arıza açma potansiyeli vardır. Ancak 307, hem ilkel elektronik teknolojisi hem de çok fazla özellik içermektedir. Birde geliştirme aşamasında otomobil olduğundan kronik arızaları vardır. Şimdi tek tek Peugeot 307 kronik problemlerine bakalım. Peugeot 307’nin 1.4 benzinli, 1.4 HDi (dizel), 1.6 benzinli, 1.6 HDi ve 2.0 benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Ayrıca “Base, CC, Comfort, Designtech, Envy, Feline, Look, Pack, Premium, Profil, Technoplus, XR, XS, XT ve XT Premium” donanım paketlerine sahiptir.

Peugeot 307 İçi
Peugeot 307 İçi

1- Antipollution Fault Uyarısı Vermesi

Bu arıza LPG taktırdıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Çünkü Peugeot 307‘nin oksijen sensörü benzin/hava karışımının yanmasından sonra ortaya çıkacak egzoz gazına göre ayarlanmıştır. Aracınıza LPG taktırdığınız zaman egzoz gazının sıcaklığı ve içerdiği maddeler değişir. Sonuç olarak aracınızın yol bilgisayarında sürekli “antipollution fault” yazdığını görürsünüz.

2- Kendi Kendine Korna Çalma

Peugeot 307’nin elektrik tesisatın çok açıkta olduğu için yıkatma sonrası kısa devre yapabiliyor. Korna kabloları dışarda olduğundan su alıyor. Yağmur ve araba yıkatma sonrası araba yolda giderken kendi kendine korna çalabiliyor. Bu durum bir kaç gün boyunca devam ediyor ve sonrasında kendi kendine düzeliyor.

3- Gaz Pedalının Tepki Vermemesi (Müşür Arızası)

Yolda giderken bir anda arabanın rölantide kaldığını ve gaz pedalının tepki vermediğini görebilirsiniz. Benim başıma gelmişti. Çok yoğun bir trafikte giderken araba bir anda rölantiye girdi ve gaz pedalı çalışmaz hale gelmişti. Akü kutup başını söküp geri takında durum düzeliyor ama bir süre sonra yine oluyor. Bunun fren müşürünün çabuk arıza yapması. Motor kontrol ünitesi (ECU) durumu fren arızası olarak algılıyor ve gaz pedalını tepkisiz hale getiriyor. Peugeot 307’de gaz pedalı elektronik olduğundan bu sorunlar gerçekleşiyor.

4- Peugeot 307 Motor Arıza Lambası

Fransız otomobilleri motor ve bileşenlerinde çok fazla sensör içeriyor. Bir araçta ne kadar fazla sensör varsa o kadar çok arıza yapma olasılığı vardır. Peugeot 307’nin kronik arızalarından bir tanesi LPG taktırdıktan sonra aracın motor arıza lambasını yakmasıdır. Çünkü sensörler LPG’yi bir sorun olarak algılıyor.

5- Peugeot 307 Airbag Arıza Lambası Kronik Sorunu

Peugeot 307’de en çok görülen kronik arızalardan bir tanesi airbag lambasını yakmasıdır. Bunun sebebi 307’nin sinyal kolu ile far kolu arasında bulunan halkada gergi makarası adı verilen parça vardır. Bunun yayı çabuk kırılınca sürücü hava yastığı çalışmaz hale geliyor. Sonuç olarak gösterge ekranında airbag uyarı ışığı yanıyor.

6- LPG’de Giderken Benzin İbresinin Düşmesi

Peugeot 307’nin en can sıkıcı kronik arızalarından bir tanesi aracınıza LPG taktırdıktan sonra yolda giderken benzin ibresinin, sanki benzin tüketiyormuş gibi düşmesidir. Bir yakıt aldığınız zaman ve bazen arabayı kapatıp açtığınızda düzeliyor. Bu sorunun kaynağı ise benzin şamandırasının elektronik olmasıdır. Araba üretilirken benzine göre ayarlandığı için ibre kendi kendine düşmektedir. Ancak depodaki benzinde azalma olmuyor. Bunun çözümü ise iyi elektrikçide direnç taktırmaktır.

7- Peugeot 307 Arka Amortisörlerin Vurması

Peugeot 307’nin tol tutuşu dönemine göre pek çok arabadan iyidir. Ancak arka amortisörler çukurdan geçerken küt küt vuruyor. Bazen bir yer kırıldığı sanıyorsunuz. Bu kronik arızanın bir çözümü yok. Ancak engebeli yollarda veya kasislerden geçişlerde ses yapmasına neden oluyor.

8- Peugeot 307 Kendi Kendine Cam Açması

Arabayı yıkattığınız zaman veya yağmurlu havalarda sigorta kutusu ve elektrik tesisatı su almaktadır. Bunun sonucunda kısa devre yapıyor. Sonuç olarak aracınız yolda giderken kendi kendine cam açıp kapatıyor. Bu yüzden dışarda olan kabloların muhakkak kapatılması gerekiyor. Ayrıca kapalı garajda bırakmaz bu kronik sorunun önüne geçiyor.

9- Peugeot 307 LPG’de Subap Yakması

Fransız otomobillerinin bir çoğu alüminyum valflere sahiptir. LPG, benzine göre iki kat daha yüksek sıcaklık üretir. Ortalama 60 bin ile 80 km kadar dayanabiliyor. Sonrasında subap erimesi oluyor. Bu kronik arızanın çözümü ise aracınızın subaplarını çelik olanlarla değiştirmenizdir.

10- Peugeot 307 Benzin Pompası Yakması

Peugeot 307, benzin pompası içinde bulunan elektrik motoru çabuk yanıyor. Bunun sonucunda aracınızı çalıştıramaz hale geliyorsunuz. Pek çok 307 sahibinin baş belası bir durum. İnternette yüzlerce bu durumdan şikayetçi 307 kullanıcısı görebilirsiniz.

11- Peugeot 307 Şarj Dinamosunun Çabuk Arızalanması

Kronik sorunlardan bir tanesi şarj dinamosunun çabuk arızalanmasıdır. Peugeot 307 çok fazla elektrik donanımı içerdiği için alternatör yani şarj dinamosu çok baskı altında çalışmaktadır. Bu durum şarj dinamosunun ömrünün çabuk bitmesine neden oluyor. Eğer gösterge ekranında akü ışığının ara ara yandığını görüyorsanız aracınızın şarj dinamosu voltajını ölçtürmeniz gerekiyor.

2- Peugeot 307 Sinyal Kolu Kırılması

Makyajsız kasa yani faz 1 kasalarda hemen herkesin başına gelen bir kronik sorundur. Sinyal kolunun tırnağı çabuk kırılıyor. Sağ tarafa sinyal verdiğinizde direksiyon dönüşünü tamamlayıp ortalarken sinyal kolu kendi kendine sol sinyal verdiriyor. Bu kronik arıza gergi makarasının arıza yapmasına neden oluyor ve airbag uyarı ışığını yakıyor. Bu durumla karşılaşmamak için dönüş tamamlanırken sinyal kolunu kendi kendine değil sizin el ile ortaya getirmeniz gerekiyor.

Kaynak: reeloto.com

İlgili Yazılar



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



error: Bu siteden içerik kopyalamak yasaktır.