Cam Suyu Fıskiyesi Neden Tıkanır? Tıkalı Cam Suyu Memesi Nasıl Açılır? - Otomobil ve Araçlar

Reelbilgi © 2024. Tüm hakları saklıdır.

Otomobil ve Araçlar



  1. Anasayfa
  2. »
  3. Tamir Bakım
  4. »
  5. Cam Suyu Fıskiyesi Neden Tıkanır? Tıkalı Cam Suyu Memesi Nasıl Açılır?

Cam Suyu Fıskiyesi Neden Tıkanır? Tıkalı Cam Suyu Memesi Nasıl Açılır?

admin admin - - 5 dk okuma süresi
355 0

Otomobillerde sürüş güvenliği açısından önemli bir parça olan cam suyu fıskiyesi neden tıkanır? Tıkalı cam suyu fıskiyesi neden püskürtme yapmıyor? Tıkanmış cam suyu memesi nasıl açılır gibi sorulara yanıt arayacağız.

Özellikle kışın araçların camları çabuk kirlenmektedir. Silecekle beraber cam suyunu da ihtiyaç duyulur. Otomobillerde en az 6 tane cam olmaktadır. Yan camlar etrafa bakmak için kullanılırken, ön ve arka camın sürücü açısından önemi çok büyüktür. Otomobillerde camların sürücünün aşağıya inmeden kendi kendine temizlenebilmesi gerekmektedir. Çünkü yoldan cama gelebilecek çamur ve kir görüş mesafesinin kısalmasına neden olabilir. Bunun için araçlarda cam temizleme sistemi vardır.

Kaputun altında bir bidonda bulunan su, motor yardımıyla cam suyu fıskiyesine oradan camlara püskürtülür. Silecek kolu çekildiği zaman su püskürtülür. Aynı zamanda silecekler sağa sola hareket ederek camın temizlenmesini sağlar. Hatchback otomobillerin arka camında fıskiye bulunurken sedan arabalarda yoktur. Hatta bazı araçların arka camı için ayrı bir cam suyu bidonu kullanılır. Cam suyu memesi denilen bu küçük nozzle adı verilen parçalar tıkanabilir ve su püskürtemez.

Cam Suyu Fıskiyesi
Cam Suyu Fıskiyesi

İlginizi Çekebilir: Radyatör Hortumu Neden Şişer?

İçindekiler

Cam Suyu Memesi Neden Tıkanır?

Ülkemizde çeşme suları aşırı kireçlidir. Hatta pek çok uzman şebeke suyu içilmemesini söylemektedir. Sürücüler özellikle yaz aylarında cam suyu olarak bildiğimiz çeşme suyunu kullanırlar. Cam suyu memeleri çok ince olduğu için orada biriken kireç kalıntısı zamanla tıkanmasına neden olur. Bu durumda aracınız ön camına su püskürtemeyeceğiniz için temizleyemeyeceksiniz. Ani kirlenen cam temizlenmediği için sürüş güvenliği açısından tehlikeli durumlar oluşturabilir. Tıkalı olan cam suyu fıskiyesinin açılması gerekir.

Tıkalı Cam Suyu Fıskiyesi (Memesi) Nasıl Açılır?

Tıkanmış cam suyu fıskiyesinin açılması için bir kaç yol vardır. Ancak bunları denerken çok dikkatli olmak gerekir. Daha doğrusu bu işlemde tecrübeli birinden yardım almalısınız.

Nozzle
Nozzle

1- Kireç Çözücü İle Açmak: Marketten porçöz adı verilen kireç çözücülerden almalısınız. Daha sonra küçük bir şırınganın iğnesini ucuna takın. Porçözden şırıngaya çekin. Daha sonra şırınganın iğnesinin ucunu fıskiyenin deliğine doğru sokun. Şırıngadaki kireç çözücüyü nozzle içine sıkıntı. Kireç çözücü fıskiye içindeki kireci çözecektir. Ayrıca cam suyu deposunun yarısını su yarısını kireç çözücü ile doldurup bitene kadar sıkın. Bu işlemin dezavantajı ise kireç çözücünün arabanın boyasına zarar verebilmesidir. Bu yüzden kesinlikle boya ile temas ettirmemeniz gerekmektedir.

2- Basınçlı Hava İle Açmak: Aracınızın içini temizlemek için benzinliklerde hava tabancı bulunur. Bunlar çok basınçta hava basarlar. Cam suyu memesine, hava tabancasının ucunu dayayın ve 1 saniye basın. Suyun gelip gelmediğini kontrol edin ve gelmiyorsa tekrar basın. Bu işlemi yaparken cam suyu bidonunun kapağını muhakkak açın. Çünkü basınçlı hava bidonun patlamasına neden olabilir.

3- Cam Suyu Memelerini Değiştirmek: Cam suyu fıskiyesi çok ucuz parçadır. Kendiniz bile rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Bir çoğunun bağlantı yeri kaputun altında bulunmaktadır. Yeni cam suyu memeleri alıp takarak tıkanmadan kurtulmuş olakcaksınız.

Sonuç olarak cam suyu fıskiyesini açmanın bir kaç yolu vardır. Ancak tıkanmasının sebebi çeşme suyu kullanmaktır. Bu durumla karşılaşmamak için özel cam suyu kullanırsanız sonuç olursunuz. Satılan cam suları kireçten arındırıldığı için sistemin tıkanmasının önüne geçecektir.

Kaynak: reeloto.com



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



error: Bu siteden içerik kopyalamak yasaktır.