Dizel kızdırma bujisi sürekli yanıyor neden? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Dizel kızdırma bujisi sürekli yanıyor neden?

Merhaba. 2016 model Fiat Fiorino arabam var. Dizelim kızdırma bujisi lambası sürekli yanıyordu yenisini alıp degiştirttim ama aradan kısa süre geçti ara sıra arabayı sürerken yanıp sönüyor sebebi neden anlayamadım. Ustaya tekrar gittim. Sigortadan dedi . Elektrikçi bizlik bir şey yok diyor yardımcı olabilir misiniz

Kızdırma bujisi ışığının yanmasının bir kaç sebebi vardır. Bunlara kısaca cevap verecek olursak.
1- Kızdırma Bujilerinin Eskimesi: Isıtma bujisinin ömrü yaklaşık 50 bin kilometre kadardır. Ancak kullandığınız yakıt veya kızdırma bujisi kalitesine göre bu süre düşebilir. Isıtma bujisi ışığı yandığında ilk yapmanız gereken şey bujileri değiştirmek olmalıdır.
2- Sensör Arızaları: Dizel motorlarda bir çok sensör bulunur. Özellikle kızdırma bujisi elektrik devresinde arıza varsa, gösterge ekranında bu arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
3- Mazot Pompası Arızası: Dizel araçlarda mazot pompası çok daha karmaşık yapıdadır. Yakıtı çok yüksek basınca çıkarırlar. Eğer pompa arıza yaparsa özellikle Renault 1.5 dci ve Hyundai 1.5 crdi motorlu araçlarda kızdırma bujisi ışığının yanmasına neden olabilir.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz yazımı okuyabilirsiniz: https://www.reeloto.com/kizdirma-bujisi-uyari-isigi-neden-yanar-veya-yanip-soner/

Kızdırma bujisi ışığının yanmasının bir kaç sebebi vardır. Bunlara kısaca cevap verecek olursak.
1- Kızdırma Bujilerinin Eskimesi: Isıtma bujisinin ömrü yaklaşık 50 bin kilometre kadardır. Ancak kullandığınız yakıt veya kızdırma bujisi kalitesine göre bu süre düşebilir. Isıtma bujisi ışığı yandığında ilk yapmanız gereken şey bujileri değiştirmek olmalıdır.
2- Sensör Arızaları: Dizel motorlarda bir çok sensör bulunur. Özellikle kızdırma bujisi elektrik devresinde arıza varsa, gösterge ekranında bu arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
3- Mazot Pompası Arızası: Dizel araçlarda mazot pompası çok daha karmaşık yapıdadır. Yakıtı çok yüksek basınca çıkarırlar. Eğer pompa arıza yaparsa özellikle Renault 1.5 dci ve Hyundai 1.5 crdi motorlu araçlarda kızdırma bujisi ışığının yanmasına neden olabilir.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz yazımı okuyabilirsiniz: https://www.reeloto.com/kizdirma-bujisi-uyari-isigi-neden-yanar-veya-yanip-soner/
Uğur Bey Teşekkür ederim sağolun konu ile alakalı yazıyı okudum. Ustaya tekrar gidip söyleyecem. İlginiz için teşekkür ederim.

Uğur hayırlı olsun. Çok iyi bir iş yapmışsın. Emeğine sağlık. Bilginlerinden insanlar faydalansın.

2015 1.3 fiorino ilk kızdırma bujisi değiştirdim yine yandı sonra aküden dediler aküyü yeniledim hata kodunu sildir dediler onu sildirdim bugün hala yanıyor anlamış değilim. Şimdi de beyin diyorlar inşallah değildir.

Ekli dosyalar

• IMG_7338.jpeg
    IMG_7338.jpeg
    749.8 KB · Görüntüleme: 5
Beyinden olma ihtimali çok zayıf hocam elektrikle alakalı sıkıntı gibi duruyor. Akü etkili ama kablolarını kontrol ettirin yada sigorta panosuna iyi bir elektrikçiye baktırın.

Abi eşe dosta soruyoruz ne söylerlerse yaptırıyoruz işte tanıdık yok servise kalsak arabayı komple değiştirecek. Şimdi de beyin diyorlar. Yazınızı okudum eğer sensör arızalı değilse mazot pompasına baktıracağım şimdiden teşekkürler.

Abi eşe dosta soruyoruz ne söylerlerse yaptırıyoruz işte tanıdık yok servise kalsak arabayı komple değiştirecek. Şimdi de beyin diyorlar. Yazınızı okudum eğer sensör arızalı değilse mazot pompasına baktıracağım şimdiden teşekkürler.
mazot pompası çok pahalı olur hocam. Önce kızdırma bujilerini değiştirmekten başla. Mazot pompası, dizel arabalarda en pahalı parçalar arasında yer alıyor. Kızdırma ışığını pompa, kızdırma bujisi, enjektör ve sensör arızaları yakar. Ancak her yerde ilk yapılan şey kızdırma bujilerini değiştirmektir. Swag taktırma dci ile uyumlu değil. Bosch kızdırma bujisi tak dene.

mazot pompası çok pahalı olur hocam. Önce kızdırma bujilerini değiştirmekten başla. Mazot pompası, dizel arabalarda en pahalı parçalar arasında yer alıyor. Kızdırma ışığını pompa, kızdırma bujisi, enjektör ve sensör arızaları yakar. Ancak her yerde ilk yapılan şey kızdırma bujilerini değiştirmektir. Swag taktırma dci ile uyumlu değil. Bosch kızdırma bujisi tak dene.
Teşekkürler hocam böyle yapacağım

Hocam bazı ustalar bakıyorlar elektrik geliyor tamam oldu deyip gönderiyorlar. Yuva ile alakalı sıkıntı var mı baktırın bence.

Röleyi de değiştirdin mi? Değişmediysen mutlaka dene
OBD cihazı ile hata kodlarını sil
Tesisatta kopuk/gevşek kablo var mı kontrol et (özellikle röle çıkışları).

Yine sönmüyorsa ECU çıkışları test edilmeli.