Renault 9 Broadway Yakıt Tüketimi Hakkında | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Renault 9 Broadway Yakıt Tüketimi Hakkında

Selamün aleyküm aracım Broadway ama 1.6 fairway motoru var
917 TL ye depoyu doldurdum genelde düz yolda kullanmakla beraber 330 km yol yaptım 2.78 felan tekamül ediyor
Yakıt tüketimi nasıl?

Bence önce ayar yaptırırken gaz filtresine de baktırın. Bir çok LPG li araba sahibi gaz filtresi diye bir şeyin varlığından bile haberdar değil. Eskiyen filtre değişmediğinde de yakıtı bayağı etkiliyor. Ayrıca yaz ve kış aylarında farklı ayar yapılmalı diyen bir çok usta ile karşılaştım.​

Bence önce ayar yaptırırken gaz filtresine de baktırın. Bir çok LPG li araba sahibi gaz filtresi diye bir şeyin varlığından bile haberdar değil. Eskiyen filtre değişmediğinde de yakıtı bayağı etkiliyor. Ayrıca yaz ve kış aylarında farklı ayar yapılmalı diyen bir çok usta ile karşılaştım.​
evet abı kesınlıkle mevsımlere gore afr ve gaz gecıs sıcaklıgı ayarlanmalı

Yaz kış ayarı Broadway de nasıl yapılıyor?

Ayarı LPG ustaları yapabiliyor. Siz de yapabilirsiniz ama dikkatli ve ölçülü yapmak biraz zor oluyor. O yüzden işin ehli bir Usta yaparsa daha verimli bir sonuç alınır.

hocam ustalık gecmısınız yoksa sızın yapmanızı kesınlıkle onermem yapamazsanız arabaya zarar verırsınız cokta malıyetlı bı ıslem degıl rıske gerek yok ama illa ben yapıcam dıyorsan
aracı calıstır hararet normal sevıyesıne gelınceye kadar bekle
rolantı ve gaz ayar vıdası ıle ısımız var once onları bulucan rolnatı vıdası regulator ustunde ayar vıdasıda hortum ustunde bulunur genelde gormeden hatırlayamadım sımdı
rolantı vidasını az az çevirerek motorun en stabil ve yüksek rölantide çalıştığı konuma getır cok acarsan bogulur cok kısarsan stop eder
gaz ayar vıdası saat yonunde donerse fakırlesır tersınde donerse zengınlesır
devırı 2500 3000 arasında sabıt tutacaksın vidayı yavsaca saat yonunnde cevir motor teklemeye başlar gaz az gelıyor demek hemen ardından ters yöne çevir motoru canlandır bogulmasın dıkkat et pürüzsüz oldugunda elleme dursun test et gaza bastığında araç hemen tepki veriyorsa ayar dogru
gaza basınca boğulma oluyorsa fazla fakir rolantı yuksekse ama yakıt çok artmışsa zengın karısım
yol testı yap gaza aniden bastığında tekliyor mu yokuşta bayılma var mı egzozdan gaz kokusu geliyor mu bunları kontrol et
hava fıltresını kontrol et temız degılse ayar tutmaz

Son düzenleme:
Atiker lpg sistemlerinde gaz ayarı stabil kalamıyor. Bu karbüratörlü sistemlerinde de böyle, sıralı sistemlerinde de, karma ( direkt enjeksiyonlu ) sistemlerinde de. Örneğin; Lovato, Brc ve Prins marka sistemlerde gaz ayarı bozulmadan yüksek kilometreler yapılabiliyor. Bu markaların hepsini farklı araçlarımda Onbinlerce kilometre deneyimledim. Gerek kendi tecrübelerime, gerekse de çevremde kullananların tecrübelerine dayanarak bunu söylüyorum.
Hocam Bunun bi çözümü yok mu o zaman?
Sürekli ayar mı yaptırmak gerekir?