Volkswagen Jetta Dizel mi benzin mi Almalıyım? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Volkswagen Jetta Dizel mi benzin mi Almalıyım?

Ugur bey kolay gelsin vw jetta alma arifesindeyim lakin 1.6 Tdi mi yoksa 1.4 tsi veya 1.2 tsi mi karar veremedim yılda 10 bin km yapmam biniciyim tsi motorlarda piston kırma sorunu var diyorlar alternatif olarak da toyota corolla 1.33 tercihlerim arasında lakin duruş olarak gönlüm jetta diyor ama ülke durumları ekonomik koşullarda corolla diyor nasıl bir tercih yapmalıyım sizce konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

hocam merhaba bende kendımce sorunuzu cevaplayayım dedım
cok km yapmıyorsanız 1.6 tdi size uygun değil diye dusunuyorum. egr dpf kronıgı var enjektorlerı hassastır yakıta cok dıkkat etmenız gerek
1.2 tsi ekonomik dikkatli alınırsa iyi seçim ama 1.4 kadar performanslı degıl kronıge gelırsek tsi motorlarda piston kırma ve segman problemi var özellikle 2011-2015 arası EA111 ve EA211 serilerinde illa tsı almak ıstersenız 2016 sonrası EA211 motor kodlulara yonelmenızı tavsıye ederim
dsg asla tavsıye etmem
corolla 1.33 e gelırsek performans zayıf sürüş zevki jettaya göre kötü ama sorunsuz ve dusuk malıyetlı araba gönülsüz alırsın fakat kafan rahat olur

Volkswagen Jetta 1.2 tsi ın kasasının ağırlığına göre motoru zayıf kalıyor. 1.4 tsi benzinli alınacaksa tercih edilmesi gereken seçenek olmalıdır. Daha ekonomik ve 1.2 ye göre daha kullanışlıdır. 1.6 TDI performans olarak bu iki modelden de iyidir ancak bakımı biraz daha ağır olur. Düşük km ve hor kullanılmamış bulunursa ilk olarak alınması gereken Volkswagen Jetta Dizel 1.6 motorlu olanlarıdır. Bu benim görüşüm tabiki. Toyota Corolla 1.33 ise Jetta dan daha ekonomiktir ve Piyasası daha hızlıdır. Yakıtı düşük performans olarak Jetta dan bir tık daha aşağıdadır.​