Türkiye'nin en çok satılan motosiklet üreticilerinden Skyjet'in Bellina 125 cc motosikleti nasıl ve alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Skyjet Bellina 125 cc motosiklet kullanıcı yorumu, inceleme ve teknik özelliklerine yer vereceğiz.

Son zamanlarda Bim'in aktüel ürünleri arasında dikkatimi çeken bir model oldu: Skyjet Bellina 125 cc scooter. Özellikle motosiklete yeni başlayacaklar veya şehir içi uygun fiyatlı bir çözüm arayanlar için cazip görünüyor. Skyjet ismi size yabancı gelse de, biraz araştırınca bu markanın aslında Kuba Motor bünyesinde olduğunu, hatta popüler RKS Bitter 125 modeliyle neredeyse birebir aynı platformu paylaştığını anlıyoruz. Bu 'rebadging' durumu, yani aynı motosikletin farklı isimlerle satılması, sektörde sıkça karşımıza çıksa da, Bellina'nın bu kadar uygun fiyata sunulması akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Son zamanlarda Bim'in aktüel ürünleri arasında dikkatimi çeken bir model oldu: Skyjet Bellina 125 cc scooter. Özellikle motosiklete yeni başlayacaklar veya şehir içi uygun fiyatlı bir çözüm arayanlar için cazip görünüyor. Skyjet ismi size yabancı gelse de, biraz araştırınca bu markanın aslında Kuba Motor bünyesinde olduğunu, hatta popüler RKS Bitter 125 modeliyle neredeyse birebir aynı platformu paylaştığını anlıyoruz. Bu 'rebadging' durumu, yani aynı motosikletin farklı isimlerle satılması, sektörde sıkça karşımıza çıksa da, Bellina'nın bu kadar uygun fiyata sunulması akıllarda soru işaretleri bırakıyor.
Skyjet Bellina 125 cc Motosiklet Nasıl ve Özellikleri Nelerdir?
Peki, kağıt üzerinde bu Skyjet Bellina 125 bize neler vaat ediyor? Standart bir 125 cc, 4 zamanlı, hava soğutmalı motoru var. Bu, yaklaşık 8.1 beygir güç ve 8.2 Nm tork anlamına geliyor ki bu değerler şehir içi kullanım, kısa mesafeler ve başlangıç seviyesi için gayet yeterli görünüyor. Özellikle otomatik CVT şanzımanı sayesinde vites derdi olmadan, gaz verip gitmek mümkün. Fren sistemi de önemli; önde disk, arkada kampana fren kullanılmış ve bu sistemin CBS (Kombine Fren Sistemi) ile destekleniyor olması, bu fiyat segmenti için bence önemli bir artı. 12 inçlik tekerlekleri ve 112 kg civarındaki ağırlığıyla da şehir trafiğinde kıvrak ve kolay kontrol edilebilir bir yapıda olduğunu tahmin ediyorum. 6.5 litrelik yakıt deposu da günlük kullanım için makul bir menzil sunacaktır. Yani kağıt üzerinde, temel ihtiyaçları karşılayan, donanımı fiyatına göre fena olmayan bir scooter var karşımızda.
Skyjet Bellina 125 cc Motosiklet Kullanıcı Yorumu
Açıkçası ben kendi Skyjet Bellina 125'imden genel olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. İnternette, özellikle Şikayetvar gibi platformlarda bazı olumsuz yorumlar okuduğum doğru, özellikle şu meşhur hız göstergesi arızasıyla ilgili epey şikayet var gibi görünüyor. Belki ilk gelen partilerde bir sorun vardı ya da bazı kullanıcılar gerçekten şanssızdı, bilemiyorum. Şahsen ben böyle yaygın bir sorunla karşılaşmadım, belki de benim şansımdır, motora iyi bakmaya çalışıyorum tabii. Şehir içinde kullanımı gerçekten çok rahat, kıvrak bir makine. En çok hoşuma giden yanı ise yakıt tüketimi oldu; gerçekten ekonomik, sık sık benzinliğe uğrama derdi olmuyor. Performansı da 125 cc bir şehir scooter'ı için bence gayet yeterli, beni günlük koşturmacalarımda hiç üzmedi. Bim'den alma veya ilk kurulum süreçlerinde de ciddi bir aksaklık yaşamadım, servis randevumu alıp rutin işlemlerimi hallettim. Elbette bu fiyata bir Japon kalitesi beklemiyordum ama ödediğim paranın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Servis konusunda da rutin bakımlar dışında çok şükür büyük bir işim olmadı. Kısacası, internetteki bazı olumsuz yorumlar gözümü korkutsa da, benim kişisel tecrübem büyük ölçüde olumlu oldu ve şehir içi ulaşım ihtiyacımı uygun fiyata çözmüş oldum.
Skyjet Bellina 125 cc Motosiklet Alınır Mı?
Sonuç olarak, 'Skyjet Bellina 125 cc alınır mı?' sorusunun cevabı tamamen sizin beklentilerinize ve risk alma isteğinize bağlı. Benim gördüğüm kadarıyla en büyük ve belki de tek gerçek avantajı, özellikle Bim kampanyalarındaki inanılmaz düşük fiyatı. Bu fiyata sıfır kilometre, CBS frenli, şehir içinde iş görecek bir 125 cc scooter sahibi olma fikri gerçekten cezbedici. Ancak bu cazibenin karşısında, kullanıcı yorumlarına yansıyan potansiyel 'kronik' arızalar (özellikle şu meşhur hız göstergesi meselesi) ve yaygın olarak şikayet edilen servis/yedek parça sorunları gibi ciddi eksiler duruyor. Eğer bütçeniz çok kısıtlıysa, 'ucuza alayım, bir sorun çıkarsa da bir şekilde hallederim' diyorsanız veya mekanik işlerden anlıyorsanız belki düşünülebilir. Fakat benim tavsiyem, eğer güvenilirlik sizin için öncelikliyse, motosikleti her gün sorunsuz kullanmak istiyorsanız ve satış sonrası destek konusunda içinizin rahat etmesini bekliyorsanız, biraz daha bütçenizi zorlayıp kendini kanıtlamış markaların modellerine veya en azından daha az şikayet alan alternatiflere yönelmeniz yönünde olur. Bellina 125, ne yazık ki 'ucuz etin yahnisi' deyişini haklı çıkarabilecek potansiyel riskleri barındırıyor gibi görünüyor.
Özellik | Değer |
Motor Hacmi | 125 cc |
Motor Tipi | 4 Zamanlı, Tek Silindir |
Şanzıman | Otomatik CVT Şanzıman |
Maksimum Güç | 8.10 HP @ 7500 rpm |
Maksimum Tork | 8.2 N.m @ 6000 rpm |
Soğutma Sistemi | Hava Soğutmalı |
Yakıt Tipi | Benzin |
Fren Sistemi | Ön Disk / Arka Kampana (CBS ile) |
Lastik (Ön) | 110/70-12 |
Lastik (Arka) | 120/70-12 |
Boyutlar (UxGxY) | 1900 mm x 705 mm x 1135 mm |