Renault 19 Europa alırken nelere dikkat etmek lazım? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Renault 19 Europa alırken nelere dikkat etmek lazım?

Benim durumum şöyle ki ilk defa araba alacağım. 250.000 altı en mantıklı araç europa diye düşünüyorum. Ama araba alma konusunda hiç bilgim yok. Alırken nelere dikkat etmeli. Ustaya mı götürmeli expere mi götürmeli. 1.6 Karbüratörlü motorun enjeksiyonlu olandan daha az sorunlu olduğunu biliyorum. Bu araçlarda alırken km en fazla kaç olmalı, motor kaç km'ye kadar gider. Kronik sıkıntıları varsa neler. Kaportada nelere dikkat etmeli. Aracı alırken satıcıya ne sormalı. İnternetten sorgu gibi şeyler nasıl oluyor. Aracı ustaya götürürsem nelere bakması lazım. Motora ayrı, kaportaya ayrı ustaya mı götürülür? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Renault 19 Europa alacaksan 1.6 karbüratörlü dışında bakma derim. 250 k ya çok temiz bir araç bulursun. Kaportada çamurluk ağızları, alt taban ve diğer birleşim yerlerinde çürük var mı kontrol ettir. LPG li olacağı için motor kompresyon testi yaptırın almadan önce. Şase podye ve kulelerinde hasar olmasın kesinlikle.

selamun aleykum hocam oncelıkle buyuk bır kazası varmı trıgerı baskı balatası ne zmn degıstı rektefıye olmusmu bunları sor boyası degısenı cok onemlı olmamakla bırlıkte adettendır dıye sor soruları bılmıyorum diyerek gecıstıren adamın arabasına karsı cok temkınlı ol
arabanın basına gıttıgınde kasa kondısyonuna ıc kondısyonuna bak km den cok kondısyonu onemlı kmsı dusurulmus cok araba var pıyasada
çürüğü varmı dıye altını ustunu kontrol et arabanın sase podye kısımlarına bak işlem olmasıncalısırken zor calısma tıtreme rolantıde dalgalanma varmı kaputun altı duzenlımı yag kacagı varmı dıye anlayabıldıgın kadar bak egzozdan mavı beyaz sıyah duman atıyormu kontrol et
renault ustasına götür motor yürüyen durumuna baksın kaportasına da baktırever ben anlamam derse yandakı esnaflardan bırıne baktırsın usta motoru begenırse emın olmak ıcın fıyat cok yuksek degılse kompresyon testı de yaptır
kendın bakarken camurlık ıclerıne kapı altlarına bagaj havuzuna ve arabanın altına ıyı bak cok curuk varsa uzaklas arabanın su deposunda antfrız varsa bu bır avantajdır usta genel durumunu begendıkten sonra plaka yerıne arabanın şase numarasından hasar kaydı sorgula
bazı satıcılar arabanın yagına katkı maddesı atıyor kısa bır sure motorun kusurlarını gızlıyor ustaya bır sor oyle bır durum varmı yagın yogunlugundan falan anlar usta
ekspere sokma derım ona para harcayacagına arabanın sagına soluna harcarsın

Benim durumum şöyle ki ilk defa araba alacağım. 250.000 altı en mantıklı araç europa diye düşünüyorum. Ama araba alma konusunda hiç bilgim yok. Alırken nelere dikkat etmeli. Ustaya mı götürmeli expere mi götürmeli. 1.6 Karbüratörlü motorun enjeksiyonlu olandan daha az sorunlu olduğunu biliyorum. Bu araçlarda alırken km en fazla kaç olmalı, motor kaç km'ye kadar gider. Kronik sıkıntıları varsa neler. Kaportada nelere dikkat etmeli. Aracı alırken satıcıya ne sormalı. İnternetten sorgu gibi şeyler nasıl oluyor. Aracı ustaya götürürsem nelere bakması lazım. Motora ayrı, kaportaya ayrı ustaya mı götürülür? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
1.6 RNE klimalı olması olmaması çok sorun değil klasik eski araç kaporta boya durumuna göz at çürük olmasın . 1.6 enjeksiyonlu modelleri , Makyajsız Megane 1 ile aynı motor k7m 1.6 8 valf 90 hp lik al derim.