Pejo 207 Çalışmama Sorunu | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Pejo 207 Çalışmama Sorunu

Ustam merhaba,
Pejo 207 1.4 benzin lpg 2006 model araç bir sabah durduk yere hiç çalışmadı marş basıyor gıygıy ediyor ama araç calismiyor çekici ile ilçeden merkeze çektirdik yakıt pompası, buji,bobin,bogaz kelebeği, krank sensoru ve 1-2 sensor daha degisti ismi aklima gelmeyen şuan araç yine çalışmadı ondan sonra sorun beyin dendi beyinci 0 yeni beyin takıp kodladı yine olmadı bu sefer enjektorde kısa devre var dediler enjektöru sıfır taktık onu takıncada enjektöre direk yakıt geliyor dediler birden ani şekilde sanırım işeme dedikleri olay bu yime beyinden yada elektrikle alakalı dediler mekanik her seyine bakildi testlerine kadar şuan işeme denilen sorun var arac calismiyor sorun beyin diyorlar.tekrar beyincide cozemiyor yanlış sinyal geliyor diyorlar kafayı yedirtcek 40 gündür çalışmıyor araç.

Ustam merhaba,
Pejo 207 1.4 benzin lpg 2006 model araç bir sabah durduk yere hiç çalışmadı marş basıyor gıygıy ediyor ama araç çalışmıyor çekici ile ilçeden merkeze çektirdik yakıt pompası, buji,bobin,bogaz kelebeği, krank sensoru ve 1-2 sensor daha degisti ismi aklima gelmeyen şuan araç yine çalışmadı ondan sonra sorun beyin dendi beyinci 0 yeni beyin takıp kodladı yine olmadı bu sefer enjektorde kısa devre var dediler enjektöru sıfır taktık onu takıncada enjektöre direk yakıt geliyor dediler birden ani şekilde sanırım işeme dedikleri olay bu yime beyinden yada elektrikle alakalı dediler mekanik her seyine bakildi testlerine kadar şuan işeme denilen sorun var arac calismiyor sorun beyin diyorlar.tekrar beyincide cozemiyor yanlış sinyal geliyor diyorlar kafayı yedirtcek 40 gündür çalışmıyor araç.

Öncelikle hoşgeldin kardeşim.
1- Sorun ECU yani beyindeyse test edilmesi gerekir. Diyelim ki arızalı. Tamir edildikten sonra beyin test edilir ve öyle takılır.
2- Arabaya yakıt geliyor mu? marş basarken benzin hortumunu usta kontrol etmiyor mu?
3- Ateşleme modülüne bakıldı mı? Araba ateşleme alıyor mu?

Sinyal yanlış geliyor diye bir şey yok. Test edilmeden bakılmaz. Ustanın yakıt geliyor mu diye test etmesi lazım. Daha sonra bujiyi söküp ateşleme yapıyor mu diye bakması lazım. Bunlara bakmadan şu arızalı değiştirelim, bu arızalı değiştirelim mantığıyla olmaz.

Hepsini bende söyledim ustam ve hepsine bakildi mekanik bir sorun gozukmedi yakıt geliyor pompasına kadar degişti 2 farklı motor ustası baktı, beyinci motorcuya motorcu beyinciye gönderiyor şuan araçta degişmeyen parça kalmadı ve nasıl olcak hic bilmiyorum tekrar beyinci bakıcak arabaya

Hepsini bende söyledim ustam ve hepsine bakildi mekanik bir sorun gozukmedi yakıt geliyor pompasına kadar degişti 2 farklı motor ustası baktı, beyinci motorcuya motorcu beyinciye gönderiyor şuan araçta degişmeyen parça kalmadı ve nasıl olcak hic bilmiyorum tekrar beyinci bakıcak arabaya

Hocam bana sorarsan ateşleme tesisatında sıkıntı var gibi. (Yakıt geldiğini varsayarsak) Dediğin şey sadece iki sorundan ya ateşleme ya da yakıt dağıtımından kaynaklanır.

Ustam merhaba,
Pejo 207 1.4 benzin lpg 2006 model araç bir sabah durduk yere hiç çalışmadı marş basıyor gıygıy ediyor ama araç calismiyor çekici ile ilçeden merkeze çektirdik yakıt pompası, buji,bobin,bogaz kelebeği, krank sensoru ve 1-2 sensor daha degisti ismi aklima gelmeyen şuan araç yine çalışmadı ondan sonra sorun beyin dendi beyinci 0 yeni beyin takıp kodladı yine olmadı bu sefer enjektorde kısa devre var dediler enjektöru sıfır taktık onu takıncada enjektöre direk yakıt geliyor dediler birden ani şekilde sanırım işeme dedikleri olay bu yime beyinden yada elektrikle alakalı dediler mekanik her seyine bakildi testlerine kadar şuan işeme denilen sorun var arac calismiyor sorun beyin diyorlar.tekrar beyincide cozemiyor yanlış sinyal geliyor diyorlar kafayı yedirtcek 40 gündür çalışmıyor araç.
merhba yakıt pompasına elektrık geliyormu ona bakdır bu sorunlara yakın bende sorun yasadım birçok şeyleri degiştirdiler başka yere gittim sorunu çözdü öndeki söket geveşekmiş bi elektrik gidip geliyormus yakıt pompasına onu saglamlastırdılar sorunum çözüldü kontrol ettir derim.