Opel Astra H Kasa Arıza Lambaları Ne Anlama Geliyor | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Opel Astra H Kasa Arıza Lambaları Ne Anlama Geliyor

Selamünaleyküm aleyküm aracimda 3 tane ariza kodu görünüyor anlam vermedim acaba yardımcı olurnusunuz

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250313_211533_Gallery.jpg
    Screenshot_20250313_211533_Gallery.jpg
    687.1 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20250313_211531_Gallery.jpg
    Screenshot_20250313_211531_Gallery.jpg
    713.7 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20250313_211529_Gallery.jpg
    Screenshot_20250313_211529_Gallery.jpg
    704.5 KB · Görüntüleme: 9
  • 20250307_201331.jpg
    20250307_201331.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
Şimdi sizin fotoğrafta yanan lambalarını numaralandırdım. Tek tek bakalım
1- El Freni ve Fren Arıza Lambası: El freni çekili olduğunda yanar. Ancak inik olduğunda yanıyorsa fren hidrolik yağı eskimiş veya seviyesi azalmış demektir. Ayrıca balatalar eskidiği zaman da bu arıza lambası yanabilir.
2- Yağ Lambası: Aracın yağ basıncının düşük olduğunu gösterir. Motor çalışırken kesinlikle yanmaması gerekir. Sebepleri ise yağ pompasının zayıflamış olması, yağ seviyesinin azalması, yağ müşürü arızası ve en kötüsü motor yataklarının boşluk yapması nedeniyle yani araba motor istediği zaman yanar.
3- Akü Lambası ? : Fotoğrafta tam seçemedim ama akü ışığına benzettim. Aracın aküsü şarj olmadığında yanar. Akü zayıflamış olabilir. Alternatör yani şarj dinamosu arızalı olabilir. Veya konjektör arızası olabilir. Ancak dediğim gibi akü lambası ise.
4- Servis Kontrol Işığı: Aracınızda genel bir sorun olduğunu ve servise götürmeniz gerektiğini gösteriyor. Zaten arabanın üstünde İngiliz anahtarı tamir edilmesi gerekiyor anlamına geliyor.

1741896734030.png

Şimdi sizin fotoğrafta yanan lambalarını numaralandırdım. Tek tek bakalım
1- El Freni ve Fren Arıza Lambası: El freni çekili olduğunda yanar. Ancak inik olduğunda yanıyorsa fren hidrolik yağı eskimiş veya seviyesi azalmış demektir. Ayrıca balatalar eskidiği zaman da bu arıza lambası yanabilir.
2- Yağ Lambası: Aracın yağ basıncının düşük olduğunu gösterir. Motor çalışırken kesinlikle yanmaması gerekir. Sebepleri ise yağ pompasının zayıflamış olması, yağ seviyesinin azalması, yağ müşürü arızası ve en kötüsü motor yataklarının boşluk yapması nedeniyle yani araba motor istediği zaman yanar.
3- Akü Lambası ? : Fotoğrafta tam seçemedim ama akü ışığına benzettim. Aracın aküsü şarj olmadığında yanar. Akü zayıflamış olabilir. Alternatör yani şarj dinamosu arızalı olabilir. Veya konjektör arızası olabilir. Ancak dediğim gibi akü lambası ise.
4- Servis Kontrol Işığı: Aracınızda genel bir sorun olduğunu ve servise götürmeniz gerektiğini gösteriyor. Zaten arabanın üstünde İngiliz anahtarı tamir edilmesi gerekiyor anlamına geliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 566
Ustam bu ışıklar çalışınca sönüyor asil sorun km gistergesindeki kodlar

Hocam bu aracı bilgisayara bağlayıp Motor kontrol ünitesi (ECU) taraması yapmak gerekiyor. Servis işareti sağ tarafta yanan lamba. Diğerlerinin kontak ilk açıldığında yanması normal. Bu görüntüye göre bir tahminde bulunmak çok zor. Obd -II kodu taraması yapılmalıdır. Tam sonuç o zaman ortaya çıkar.
Ustam bu ışıklar çalışınca sönüyor asil sorun km gistergesindeki kodlar