Opel Astra 1.6 Cdti mı Ford Focus 2.5 1.6 Tdci - 1.5 Tdci hangisi Alınır? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Opel Astra 1.6 Cdti mı Ford Focus 2.5 1.6 Tdci - 1.5 Tdci hangisi Alınır?

İki sedan araç
performanslı araç beklenti var.
Sizce hangisi alınmalı ikiside 200bin km üzeri genelde 2010-2015 arası yılda hangisi daha mantıklı hangisi daha maliyetli olur vs. Genel bir karsilastirma öneri varmıdır

Opel Astra J kasa 1.6 CDTİ yakıt kullanımı ve pratik kullanımı ile tanınan bir araba . Dizel motorlu olduğu için alırken dikkatli olmak ve kesinlikle motoru iyi kontrol ettirmek gerekiyor. Bakımlı ve düzgün kullanılmış bir araç ise 700.000 km ye kadar motoru sorunsuz kullanılabiliyor. Enjektörleri biraz hassastır. Astar J kasalarda en çok tutulan en çok tutulan motor 1.6 CDTI olarak bilinir. 130 beygir gücünde ve 320Nm tork üretebiliyor. Bu yüzden performanslı bir otomobil olarak bilinir.
Ford Focus 2.5 kasa 1.5 TDCI ve 1.6 TDCI arasında seçim yapmak gerekirse 1.6 olanı almak daha mantıklı olur. Bu kasalar için 1.6 TDCI daha kullanışlı ve daha çok tercih edilmektedir. Otomatik düşünüyorsanız powershift şanzıman çift kavramalı olduğu için kolay arıza yapabiliyor. İç hacmi Opel Astra'dan daha geniş ve kullanışlı bana göre. Kısacası tercih ederken motor ömrü, şanzıman durumu ve bakım maliyetlerini düşünerek hareket etmek gerekir.

Ben olsam Astra J 1.6 cdti motor alırdım. Ford'da fena değil. Birbirine en yakın iki arabayı kıyaslamamızı söylemişsin hocam. Buldukların arasında hangisi temizse onu al. Ama önceliğin Astra J olsun derim.

Cevaplar için teşekkürler. Bende Astra j daha çok beğeniyorum. İlk başlarda fd6 lar ile başladım bakmaya. Ama atmosferik i20 sattım gitmiyor yoruyordu beni. Fd6 larda atmosferik diye listeden sildim yol sesi vs çok dediler. Risk alıp Opel Astra j alacağım galiba. Temiz bulabilirsem..