Mondeo MK4 2,0 TDCİ 2010 MOTOR MEKANİK SORUNU | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Mondeo MK4 2,0 TDCİ 2010 MOTOR MEKANİK SORUNU

Selamlar, ford mondeo 2,0 dizel 2010 model otomatik aracım var. aracı ilk çalıştırdığımda vites P den çıkmıyor. dün yine aynısını yaptı bu sefer aracı çalışır durumda beklettim yaklaşık 10-15 dk çalıştı hararet normali gösterirken birden kapı açık uyarı sistemi çalışmaya başladı. (onun öncesinde uyarı vermiyordu) ondan sonra denedim vites geçti. biraz vuruntulu geçti, iki tane elektrikçi ustaya götürdüm. cihaza bağladılar aracı birisinde P081C ve U2100 arıza kodu verdi.diğer elektrikçi ustada U0401 arıza kodu verdi. Her iki ustada şanzımancıya gidecek dedi, bu arızaların temelinde motor kontrol ünitesi arızası geldi benim aklıma bilen biri varmıdır. daha önce böyle sorunla karşılaşan oldu mu teşekkürler.

hocam araç ılk calıstıgında ecu ve sanzıman beynı verı alısverısını saglıklı yapamadıgndan oturu p den cıkmıyor olabılır
ecu arızalı olabılır degısmeden once beyın kabloları tcm ecu soketlerı kontrol edılmelı pıslık varsa temızlenmelı
ecu veya tcm degıstıyse guncellendıyse kalıbrasyon yapılması gerekır
kapı konusuda body control modulu ile alakalı bır durum elektrık sıstemınde etkılesım eksıklıgı olabılr geç algılıyo olabılır modul ısınınca kendıne gelıyor olabılır arabayı dırek beyıncıye goturun goturdugunuz ustanın ford ıds cıhazı varsa super