Kurumsal Firmadan 2. El Araç Almak Mantıklı Mı? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Kurumsal Firmadan 2. El Araç Almak Mantıklı Mı?

Otokoç 2. El (isim zikretmek sıkıntı olur mu bilmiyorum🤔)
Filo çıkması araçlar satılıyor. genelde citroen elysee, egea ford ve nadiren yüksel model araçlar var. Fiyatlar makul mu? Güvenilir mi? Buradan arac alınır mı? Tecrübesi olan var mı bu konuda?

İbrahim bey ülkemizde filo çıkması genelde sorunlu olur yaklaşımı mevcut. Yerine göre doğru olabilecek bir düşünce ama benim volkswagen de çalışan bir arkadaşım var. Temiz arabalarda geldiğini kaç kez söyledi. Ayrıca bazı araçları belirli bir süre garanti ile sattıkları oluyor. Burada en az risk almak için içeriden birisini bulup öyle tercih yapmak daha doğru gibi geliyor.

Sizin modeller özelinde konuşacak olursak Citroen C-Elysee yakıtı koklayan ekonomik bir araba ama kronik arızaları var. şirket çıkmasına güven olur mu zor bir değerlendirme olur. Egea modeli nispeten daha az risk içerir. Dediğim gibi güvenilir birisini bulup baktırmak veya içeriden bir tanıdık bulup o şekilde haraket edilebilir bence. Piyasaya göre %10 uygun temiz bir araç bulursanız değerlendirebilirsiniz.

Teşekkürler hocam. Rezerve edildi yazılan araçların expertiz bilgilerine bakıyorum genelde uygun olanlar, expertiz durumu iyi olanlar rezerve edilmiş.
X bir siteden arac değer sorgulaması yaptırdım 10-15 bin tl farkla birbirine yakın çıktı.
Siteye üye olunca 15 1le 25 arası indirim çıkıyor
Yazılan fiyata pazarlık oluyor mu acaba?
Tanıdık biri olursa dediğiniz makul bir araç alınabilir

Teşekkürler hocam. Rezerve edildi yazılan araçların expertiz bilgilerine bakıyorum genelde uygun olanlar, expertiz durumu iyi olanlar rezerve edilmiş.
X bir siteden arac değer sorgulaması yaptırdım 10-15 bin tl farkla birbirine yakın çıktı.
Siteye üye olunca 15 1le 25 arası indirim çıkıyor
Yazılan fiyata pazarlık oluyor mu acaba?
Tanıdık biri olursa dediğiniz makul bir araç alınabilir
Aynen hocam acele etmeden en iyisini bulacak şekilde alım yapmak mantıklı. Sonuçta para vereceksiniz. Bir de tek bir firma ile kalmayın diğer büyük ikinci el araç satıcılarına da bakın derim.

Firma adı yazmakta sıkıntı olur mu hocam? Diğer firmaları yazabilir misiniz ? Ben bir de renew diye bir firma bıkıyorum kurumsal başka var mı acaba?

Otocar, carvak, dod, Wowwo aklıma ilk gelenler. Bunlar yalnız online satış yapıyor. Yaşadığınız şehirde anlaşmalı yerleri olabilir.