Kompresyon Testi Değerleri Nasıl Olmalı ? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Kompresyon Testi Değerleri Nasıl Olmalı ?

Selamün aleyküm aracım Broadway ama 1.6 motor yapılı kompresyon testi yaptıracam daha önce yaptıran var mı değerleri nasıl olmalı

aleykum selam genel olarak 150 200 psi motorun saglıklı oldugunu gosterır sılındırler arası 10 15 psi fark normal karsılınabılır

hocam sılındıre hacıme motor tasarımına yakıt gibi bır cok faktore baglı ama sızın aracın ortalama kompresyon degerlerı 150 200 arası olmalı
servıs kılavuzunda veya kullanıcı el kıtabında da yazabilir
araca yenı motor yaptırdın saglıklı olmusmu dıye kontrol etmek ıcınmı kompresyon testi yaptıracaksın

hocam sılındıre hacıme motor tasarımına yakıt gibi bır cok faktore baglı ama sızın aracın ortalama kompresyon degerlerı 150 200 arası olmalı
servıs kılavuzunda veya kullanıcı el kıtabında da yazabilir
araca yenı motor yaptırdın saglıklı olmusmu dıye kontrol etmek ıcınmı kompresyon testi yaptıracaksın
Yok genel olarak motor durumunu kontrol etmek için

Hocam Broadway modelinin fabrika değerlerini bilmiyorum ama kompresyon sonucu en az 150 olması gerekir. Ustaların motoru bitmiş dediği arabada bile 150 üstü çıktığını gördüm. İyi bir usta bulup değerlendirme yaparsa zaten değerlere bakıp bir sonuç çıkartır.​

Hocam Broadway modelinin fabrika değerlerini bilmiyorum ama kompresyon sonucu en az 150 olması gerekir. Ustaların motoru bitmiş dediği arabada bile 150 üstü çıktığını gördüm. İyi bir usta bulup değerlendirme yaparsa zaten değerlere bakıp bir sonuç çıkartır.​
Bu dediğinize göre Normal ve iyi motor olan arabanın kompresyon değeri nedir hocam?

Kompresyonu etkileyen sebepler de önemli. Ama ortalama 150-200 arası normal kabul edilen değerlerdir.

Hocam peki bu testi yaparken dikkat edilmesi gereken nelerdir daha önce hiç yaptırmadım ve bilgi sahibi değilim?
Sizin anlayacağınız bir durum yok zaten :) Usta test yaptıktan sonra parametreleri değerlendirip size söyleyecek. Burada önemli nokta iyi bir ustanın bu kontrolü ve değerlendirmeyi yapmasıdır.​

Motor kompresyon ölçümü yapmak için araba öncelikle ısıtılır. Daha sonra benzin pompasının sigortası ve bujiler sökülür. Bujiler çıkarıldıktan sonra kompresyon cihazı buji yuvalarına takılıyor Marşa basılarak araba çalıştırılır. Marş basıldıktan sonra cihazın göstergesinde çıkan silindir basınç dağılımı görülür ve usta yorumlar.​

Motor kompresyon ölçümü yapmak için araba öncelikle ısıtılır. Daha sonra benzin pompasının sigortası ve bujiler sökülür. Bujiler çıkarıldıktan sonra kompresyon cihazı buji yuvalarına takılıyor Marşa basılarak araba çalıştırılır. Marş basıldıktan sonra cihazın göstergesinde çıkan silindir basınç dağılımı görülür ve usta yorumlar.​
Tamamdır hocam Bilgi için teşekkür ederim

Benzinli Motor: 125 PSI (yaklaşık 8.6 bar) ile 175 PSI (yaklaşık 12 bar) arasında
Dizel Motor: 275 PSI (yaklaşık 19 bar) ile 400 PSI (yaklaşık 27.5 bar) arasında veya daha yüksek olabilir. Bazı motorlarda (dci, tdci) bu değer 500-600 PSI (yaklaşık 34-41 bar)

Benzinli Motor: 125 PSI (yaklaşık 8.6 bar) ile 175 PSI (yaklaşık 12 bar) arasında
Dizel Motor: 275 PSI (yaklaşık 19 bar) ile 400 PSI (yaklaşık 27.5 bar) arasında veya daha yüksek olabilir. Bazı motorlarda (dci, tdci) bu değer 500-600 PSI (yaklaşık 34-41 bar)
Hocam bu benzinli motorlar da değişiklik gösterir mi?
Mesela Broadway ile benzinli Accent bir değildir? Değil mi?

hocam kullanılmıs bır arabanın kompresyon degerı ıle fabrıkanın verdıgı kompresyon degeri uyusmaz yanı bosuna aramayın
motorun rektefe gordugu ıcın orjınal kompresyon degerınden yuzde 5 10 daha asagıda cıkacaktır ancak ve ancak rektefiye kalitesi çok iyiyse (örneğin CNC honlama, kaliteli segman ve subap işleri) kompresyon değeri sıfıra cok yakın olur
dedıgım gıbı kullanılmıs bır broadwayin degerlerı 10.5 12 bar arası normal karsılanır onemlı olan sılındırler arası 1 bardan fazla fark olmaması