Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hybrid - Elektrikli araçlar baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı yapıyor mu?
Elektrikli arabalar için baş ağrısı, baş dönmesi yapıyor gibi haberler çıkıyordu. Benim de ağır bir migren ve vertigo rahatsızlıklarım var. Bu haberler doğru mudur, almalı mıyız almamalı mıyız?
Hocam çok ilginç ve değişik bir iddia. Emin olun araştıracağım bunu. Ben de merak ettim ilk defa duyuyorum hibrit ve elektrikli arabaların baş ağrısı yaptığını. Eğer bir araştırma varsa bu konuda kesinlikle burada paylaşırım çok ilginç.
Elektrikli araçların baş ağrısı yapma durumu bilimsel olarak henüz kesinleşmemiş bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Kişisel araştırmalarda ICNIRP ve bu alanda araştırma yapan benzeri kurumlar, elektrikli ve hybrid araçların elektromanyetik alanlarının güvenlik sınırlarının altında olduğunu vurguluyor.
Elektromanyetik hipersensitivite gibi bireysel duyarlılıklar, baş ağrısına yol açabilir, ancak bu durum MR cihazları gibi güçlü manyetik alan oluşturan cihazlarda çok görülüyor. Elektrikli araçlarda olduğunu söylemek için şimdilik biraz daha zaman ve deneyime ihtiyaç var gibi duruyor diyebiliriz.