Fiat linea 1.4 lpg yakit tuketimi hakkinda | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Fiat linea 1.4 lpg yakit tuketimi hakkinda

Sa kolay gelsin herkese aracim fiat linea 1.4 lpgde sehir ici sehir disi yakit tüketimi 100kmde kac litre yakiyor ? Bnm arac 10-11 arasi yakiyorda fazlami yakiyor acaba onu ogrenmek icin

Arabayı nerede ve nasıl kullandığınız önemli. Bunun dışında bakımları da ne durumda? Bunlar yakıt kullanımını etkileyen sebepler arasında. 100km de 10 litre civarı yakıt kullanımı normal sayılabilir. Agresif ve yoğun trafikte kullanım bu rakamları yukarı çıkarır.​

Hangi ilde yaşıyorsunuz? Yakıt tüketiminde kullandığınız güzergahın ve kullanım şeklinizin önemi büyük. Sıkışık trafikte mi ilerliyorsunuz? Rampa mı çıkıyorsunuz? Sert mi kullanıyorsunuz? Bunları bilmeden yorum yapmak mümkün değil.
Gebze kullanıyorum trafik yoğun değil nadir bayırlar var bayırlarda 3 bin devir üstüne çıkarıyorum duz yerlerde 3 bin geçmez. İşe gidip geliyorum mesafe 8km filan şehir içinde kullanıyorum. Dur kalk ışıklarda oluyor genellikle başka biri söylemişti fazla yakıyor normal değil diye ondan soruyorum bana şimdide lpg beyni contalarını değiştirdim gardaşım temizledim yeni bir şimdi de bir daha deniyeceğim depo bitince belli olacak önceden 34 litre 300 km filan gidiyordu 320 filan en fazla 1 sene önce 360-370 yapıyordu bu ondan dolayı.​

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gebze kullaniyorm trafik yogun degil nadir bayirlar var bayurlarda 3bin ustune cikariyorm duz yerlerde 3bin gecmez ise gidip geliyorum mesafe 8km filan sehir icinde kullaniyorm dur kalk isikalrda oluuor genellikle baska biri soylemisti fazla yakiyor normal degil diye ondan soruyorm simdide lpg beyni contalarini degistirfm temizlefm ydni simfi bida denicm depo bitince belli oluck oncedn 34 litre 300 km filan gidiyordu 320 filan enfazla 1 sene once 360-370 yapiyodu ondan dolayi
Ne kadar oldu beyni değiştireli? Çünkü aracın LPG beyin kiti değişince bir süre fazla yakıt kullanılması normaldir. Yaklaşık 7-8 bin kilometre yakıt artması doğal. Eğer rodaj süresi geçmişse tekrar bir gaz ayarı için iyi bir ustaya gösterin.​

Ne kadar oldu beyni değiştireli? Çünkü aracın LPG beyin kiti değişince bir süre fazla yakıt kullanılması normaldir. Yaklaşık 7-8 bin kilometre yakıt artması doğal. Eğer rodaj süresi geçmişse tekrar bir gaz ayarı için iyi bir ustaya gösterin.​
Beyin hic degismedi beni contalarini degistirdm yeni ondan sonra bakicm yakita ondan dolayi fazla yakabilirim cnku contadan kacak olmus balklm gaz ayari yaptirfm oyle kullaniyorm bi soen yk suan

Gebze kullanıyorum trafik yoğun değil nadir bayırlar var bayırlarda 3 bin devir üstüne çıkarıyorum duz yerlerde 3 bin geçmez. İşe gidip geliyorum mesafe 8km filan şehir içinde kullanıyorum. Dur kalk ışıklarda oluyor genellikle başka biri söylemişti fazla yakıyor normal değil diye ondan soruyorum bana şimdide lpg beyni contalarını değiştirdim gardaşım temizledim yeni bir şimdi de bir daha deniyeceğim depo bitince belli olacak önceden 34 litre 300 km filan gidiyordu 320 filan en fazla 1 sene önce 360-370 yapıyordu bu ondan dolayı.​
Burada LPG beyni ve contalari değiştirdim yazmışsın diye okudum kardeş o yüzden öyle yazdım. O zaman direk ayar için ustaya git. Kontrol etsin.