Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 75 ve 90 Beygir Arasındaki Fark Nedir? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 75 ve 90 Beygir Arasındaki Fark Nedir?

1,3 multijet 6 ileri 90 hp 200nm ile 5 ileri 75hp 190nm arada kayde dger fark olur mu bende 90lık vardı cok memnundum ama 75lik kullanmadım bilmyrum tekrar 90 lık mı bakayım 75 alırsam pişman olur muyum cekişi gidişi konusunda

Öncelikle merhaba kardeşim. Grande punto 1.3 mj motorlarda 75 beygir olanları sabit geometrili turbo şarja sahiptir. 90 beygir olanları ise değişken geometrili turboşarj olanıdır. Değişken geometrili olanlar VGT olarak bilinir. Tork gücü yani itiş gücünde pek fark olmaz. Ancak hızlanma ve maksimum hızlarda kesinlikle fark edersin. Eğer bakacaksan 90'lık olanına bakmanı tavsiye ederim. Bunlar Euro4 olduğu için 90 beygir gücündedir. 1.3 Punto'nun 95'lik olanlar var mı bilmiyorum. Ama Linea'da var.

Son düzenleme:
Teşekkürler uğur abi 90 lik bulmaya çalışıyorum ama zor bulunuyor işte Linea grande puntonun 90ligi Evo punto hangisini dek getirirsem onu Alacam hayırlısı bakalım

75 Beygir versiyonu ekonomik ve verimli kullanım isteyenler için yeterlidir. Eğer aracınızı şehir içi ve kısa mesafelerde kullanmayı planlıyorsanız, bu versiyon uygun olacaktır.
90 Beygir versiyonu ise daha fazla performans isteyenler için idealdir. Özellikle uzun yolculuklar, yüksek hızda yol alma ve yokuşlarda daha fazla güç isteyenler için daha uygun olabilir.Her iki motor da 1.3 Multijet dizel motorlarıdır, dolayısıyla dayanıklı, uzun ömürlü ve yakıt tasarruflu olacaktır. Ancak, 90 beygirlik versiyon, biraz daha fazla performans ve hızlanma isteyen sürücüler için daha uygun olabilir.