Fiat Egea Motordan Gelen Ses | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Fiat Egea Motordan Gelen Ses

Arabada sabahlari özellikle aşırı olmak üzere bi tıkırtı sesi var 2000 devir sonrasinda ses azaliyor ama araba bosta calisirken ve turboya binmezken asiri ses yapiyor ses neden kaynakli olabilir 2021 1.6 Multijet Yeni Nesil Motor 130 Hp olan ekstra olarak aracin garantisi sürmekte garantiden karsilanir mi bu sorun

Ekli dosyalar

• VID_20250430_081647.mp4
    1.8 MB
Hocam araç garanti kapsamında ise kesinlikle servise müracaat edin. Bir sürü ihtimal var. Buradan net bir yanıt vermek doğru olmaz. Servise götürürseniz daha iyi olur. Zaten garantisi de var. Eğer kullanıcı hatası deyip sizden para isterlerse hemen vermeyin. Onlar arızayı bulsunlar ona göre bir yol çizin bence.​

hocam ben vıdeodan bısey anlayamadım ama sıze baslıca neyden kaynaklanıyor olabılecegını yazayım
subap ıtıcı sesı olabılır sabah soğukken yağ henüz tam dolaşmamışken genelde bu ses rölanti 1000 2000 arasındayken gelir ısınınca hidrolik basınç artar ses azalır garantiye gırer
enejktor tıkırtısı olabılır garantıye gırer
egr de gevşeklik veya iç ses varsa özellikle soğuk çalışmada metalik ses çıkarabılır egr orjınalse garantı kapsamına gırer
turbo wastagate veya aktüatör sesı olabılır garantı kapsamındadır
motor sanzıman lastik takozları sogukken titreşimle birlikte tıkırtı yapabilir ısınınca ses azalır garantıye gırmeyebılır uretım hatası yoksa
düşük ihtimalle triger zincir gergisi sorunluysa ilk çalıştırmada tıkırtı olabilir ses motor üst kapak cıvarındansa dikkat etmek gerek garanti kapsmnda
enjektör balansları turbo kontrol sinyalleri de kontrol edılmelı
yetkili servise sesin özellikle sabah duyulduğunu söyleyin gıtmeden önce video kaydı alın belkı ıslerıne yarar
yuksek ıhtımallede garantı kapsamı ıcınde bır problem