Fiat Egea 1.6 E-Torq Urban LPG ile Uyumlu Mu? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Fiat Egea 1.6 E-Torq Urban LPG ile Uyumlu Mu?

Selamlar Uğur Bey
Egeanin bu modelini araştırıyorum özellikle şanzıman japon aisin tork konvertörlü 6 ileri olduğu için düşünüyorum fakat bu araçların lpg ye uyumlu olmadığı söyleniyor
Bu konuda bilgilendiriseniz çok memnun olurum
Teşekkürler...

Selamlar Uğur Bey
Egeanin bu modelini araştırıyorum özellikle şanzıman japon aisin tork konvertörlü 6 ileri olduğu için düşünüyorum fakat bu araçların lpg ye uyumlu olmadığı söyleniyor
Bu konuda bilgilendiriseniz çok memnun olurum
Teşekkürler...

E-torq LPG ile uyumludur kardeşim 110 beygir güç üretiyor ve gayet yeterli performanslı. 1.6 E-torq motorlar üretimden kaldırıldı biliyorsundur. Yine de LPG konusunda bir sorun yok.

Dizellerde adblue olayı nedir? Dizel Egealarda hangi yıldan adblue kullanılıyor acaba?

Hocam şöyle Dizelin emisyon değerleri çok fazladır. Avrupa'da emisyon kuralları gereği dizel araçlarda bunun azaltılması gerekiyordu. Bu sebeple Euro 5 normlarıyla birlikte araçlarda adblue kullanılması zorunlu oldu. Aslında Euro 5 motorlar 2010 gibi ortaya çıkmış olsa da 2020 yılında zorunlu olmuştur. Türkiye'de bu kararı kabul etmiştir. Yani 1 ocak 2020 ve üstü modellerde Euro 5 zorunluluktır.

Adblue konusuna gelirsek %30 üre, %70 saf sudan oluşur. Sürüş sırasında abdlue katalizöre püskürtülür. Böylelikle egzoz gazlarının emisyon değerleri azaltılmış olur.

Bu konuda benim makalem var daha detaylı bilgi almak istersen ben yazdım: https://www.reeloto.com/adblue-eksik-uyari-lambasi-ve-ikaz-isareti-neden-yanar/

Yazınızı okudum hocam çok faydalı bilgiler, emeğinize sağlık.
Yalnız izlediğim bir progmada Egeanin edblue eklenmeden önceki hali daha iyi diyordu ordan kafama takılmış

Yazınızı okudum hocam çok faydalı bilgiler, emeğinize sağlık.
Yalnız izlediğim bir progmada Egeanin edblue eklenmeden önceki hali daha iyi diyordu ordan kafama takılmış

Neye göre iyidir neye göre kötüdür. Adblue'nun motor performansı ve yakıt ile ilgili hiçbir artısı ya da eksisi yoktur. Tamamıyla egzoz emisyonları ile alakalı ve çevreyi ilgilendiren bir sistem. Aracın motoruyla ilgisi yok. Kulaktan dolma bilgiler çok fazla. Teknik olarak zaten araştırsalar böyle bir şey olmadığını görürler.