350-450 Bin TL arasına Yaris veya Jazz Hangisi Alınır? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

350-450 Bin TL arasına Yaris veya Jazz Hangisi Alınır?

Merhaba

Küçük boyutlu araç arıyorum, sanayiye hiç götürmemesi ve 2 sene sonra satarken kolay olması önemli benim için. Parçasının ucuz veya pahalı olması çok önemli değil, sanayiye hiç gitmemek daha ön planda.
Başlıkta belirttiğim aralıkta bütçem var, ideal olarak 400bin tl civarına Jazz veya Yaris almak istiyorum, 2004-2007 yılları arasındakiler bütçeye düşüyor, bu bütçe için mantıklı seçim mi?
Bu araçlarda özellikle dikkat etmem gereken kısımlar var mı?

Veya bu özelliklere uyan başka hangi araçlar önerirsiniz?

Ben senin yerinde olsam kesinlikle Honda Jazz bakarım. Motoru sorunsuz ve oldukça iyidir. Tabi ki alacağın arabanın motor durumunu kesinlikle bilmen lazım. Kompresyon testini muhakkak yaptır. Hava kaçağı olmamasına dikkat et derim. 2. el olarak ta Toyota Yaris'ten daha çok alıcısı vardır. İç mekan genişliği daha fazladır. Tam bir aile aracı denebilir. Az kilometre yapmış temiz bir elite donanım paketli bulursan alabilirsin.​

Mitsubishi Colt nasıl? Hem otomatik hem ucuz gibi bu ikisinden, aynı özelliklerde olandan 50bin tl az sanki yarise jazza göre.

Mitsubishi Colt güzel ve sorunsuz ama parça sıkıntısı yaşayabilirsin. 2. el piyasası çok zayıf. Ama çok sorun çıkarmayan bir modeldir.