2005 Model Opel 1.3 CDTİ Ön Taraftan Gelen Uğultu Sebebi | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

2005 Model Opel 1.3 CDTİ Ön Taraftan Gelen Uğultu Sebebi

Merhaba. 2005 model Opel CDTI Enjoy paket bir otomobilim var. Şehir içinde çok az duysam da özellikle şehir dışında ve hızlanınca arabanın ön tarafından bir uğultu sesi geliyor. Ustaya gittim ön z rotları dedi. Değiştirdim ama ses kesilmedi. Hızlandıkça artan bir ses gelmeye devam ediyor. Bunu nedeni ne olabilir acaba bilenler bilgilendirme yapabilir mi ?

Ediyor hocam. Hızlandıkça ses artıyor yavaşlayınca azalıyor. Rot balansa girdim onlarda mekanikçiye yolluyor.

Bu arıza rot ayarından değil. Porya bilyası veya diğer adıyla tekerlek rulmanın dağılmasıdır. Aracınıza yeni bir bilya alıp değiştirmelisiniz? Eğer uzun süre değiştirilmezse olduğu yere kaynar ve tekerin dönmesini zorlaştırır.

Hocam porya bilyesi değişimi ne kadar tutar çok masraf çıkar mı sizce

Porya bilyasının değişimi biraz zahmetlidir. Sanayide tornacı yuvasından çıkartır ve pres makinesiyle yerine sokar. Tornacı teker başına 150 lira falan alıyor. usta ise teker ve rulman yuvasını sökmek için 300 lira alıyor. Porya bilyası fiyatları ise 200 ile 500 lira arasında değişiyor. Hepsini topladığınızda zaman 1.000 ile 2.000 lira arasında değişecektir. Ama bu fiyatlar dediğim gibi 2025 yılı için geçerlidir.