1999 Model Renault Clio 2 RTE Baskı Balata Sorunu | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

1999 Model Renault Clio 2 RTE Baskı Balata Sorunu

Merhaba Benim babamda 1999 hatchback kasa reno Clio 2 benzinli araba var. Baskı balatası alttan kavrıyor diye sanayiye götürdük. Usta baskı balatanın değişimi gelmiş dedi. Değiştirdik. 3 gün önce babam pedala basınca eskisi gibi olduğunu söylüyor. Acaba orijinal parça kullanılmadığı için mi oldu bilemedim. Ustaya tekrar götürdüm çatalı sorun çıkartıyor olabilir dedi. Tekrar isçilik alırım dedi. Tartıştım çıktım. Acaba dediği doğru olabilir mi. Ama aklıma şöyle bir soru geldi madem sorun vardı yaparken neden dikkat etmedi. İnternette baktım çatal ne diye küçük bir parça. Ben arkadaşın tanıdığı bir yere gideceğim. Nasıl anlatayım durumu ve baskı balata seti değişim ücreti ne kadar tutar? Bilgi verirseniz sevinirim.

Hocam öyle bir şey olmaz çatalın değişmesi için debriyaj çatalının şanzımanın yeniden aşağı indirilmesi lazım. Sanayide şanzımanı indirmek için 5.000 lira para istiyorlar işçilik ücreti olarak. Madem baskı balatayı değiştirmek için şanzımanı indirdi neden çatala bakmadı ki bu adam. Tamamen onun sorumsuzluğu ve onun yapması gerekiyor bunu. Sizlik bir şey yok tekrardan işçilik ücreti alamaz. Debriyaj çatalının kendisi parça parası olarak çok pahalı değil. Ancak dediğim gibi işçiliği uzun ve zahmetli. Adam da muhtemelen yeniden şanzımanı indirmek istemiyor çünkü nereden baksan yarım gününü alacak.

Hocam burada hatalı olan tamamen usta. Bir iş yaparken dikkatli olmak gerekir. Debriyaj çatalında sorun varsa şanzımanı indirince çatala da bakmak lazım. Bence siz soruna çözüm bulamamışsanız ustaya gidin ve sorunu çözmesi gereken kişinin kendisi olduğunu söyleyin. En fazla sizden debriyaj çatalının parça parasını alması gerekir. Onun dışında başka para vermeyin.​