1.100.000 bütçede C180 w204 vs BMW 3 vs Audi A3 | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

1.100.000 bütçede C180 w204 vs BMW 3 vs Audi A3

Qbeatz

Admin
Yönetici
Merhaba hocalarım.

Bir araç almak istiyorum ve 1.100 civarı bütçem var.

Normalde masrafsız bir araç almayı düşündüğümden dolayı Corolla, i20 vs. bakıyordum ama eski araçlar hakkında da sizlerden düşüncelerinizi almak istiyorum.

Alacağım arabadan beklentilerim fazla yakmaması, konforlu olması, otomatik ve benzinli olması, çok sorun çıkarmaması, çıkardığında ise ucuza çözülmesi.

Tabii eski bir arabada bu özellikler ne kadar olabilecekse beklentilerim de o kadar.

Bu kriterler göz önünde bulundurup karşılaştırma yapıldığında;

• Mercedes C180 Coupe 2013 Blueeffiency AMG (bir tanıdığımın aracı, temiz, ağır bakımları yapılmış, düşük km)

• BMW 3 serisi (320i ed, 318, 316 vs.) 2013-2016

• Audi A3 Sedan 1.6 TDI Dynamic 2016

Araçlarından hangisini almak benim için mantıklı olur?

Teşekkürler.

Merhaba, yukarıda gösterdiğin otomobillerden sizin ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayabilecek araba Audi A3 1.6 TDI olarak öne çıkıyor. Mercedes C180 ve BMW masraf çıkardığında sizi bir hayli yorar. Ancak Audi o şekilde değildir. Ben alacak olsam Audi A3'ten yana tercih kullanırdım.

Merhaba, yukarıda gösterdiğin otomobillerden sizin ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayabilecek araba Audi A3 1.6 TDI olarak öne çıkıyor. Mercedes C180 ve BMW masraf çıkardığında sizi bir hayli yorar. Ancak Audi o şekilde değildir. Ben alacak olsam Audi A3'ten yana tercih kullanırdım.
Hocam babam parça fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Sizin bir bilginiz var mı?

Premium arabaların hepsinin parçası pahalıdır. Ek bilgi olarak söyleyim. Şuan Türkiye'de parçası en pahalı araba Volvo'nun 2001 öncesi modellerdir. Audi'nin parçası biraz daha ucuzdur Mercedes ve BMW'ye göre.

W204 5 yıldız kullanıyorum 2012 kompressörlü olan motor parçaları pahalı evet ama çok uzun ömürlü çok nadir masraf açar tavsiye ederim mekanik parçaları kolay kolay zorlasan bile bir şey olmuyor istersen bu fiyata satılıkta var bizzat kullandığım araç.

Bit çok arkadaş Mercedes demiş ama C serisi Mercedes değildir bence. Mercedes E serisinden başlar arkadaşlar. Bahsedilen rakamlara alınacak BMW de sanayiden çıkmaz. Bu yüzden bu paraya Audi almak daha mantıklı duruyor.