Motor Yağ Basıncı Az uyarısı | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Motor Yağ Basıncı Az uyarısı

Arkadaşlar daha yeni fiat bravo || aracimi aldim kilometre 170k geçen gün aracı lambalardayken ksldiriyordum istop ettim ve orda yağ basıncı az uyarı verdi ve daha sonra o uyarı kalktı acaba bu ciddi bir sorun mu neye dikkat etmeliyim?

Yağ lambası önemli ikaz ışıklarının başında geliyor. Araç yağı eksik, yağ pompası arızalı, yağ müşürü bulmuş ve buna benzer sorunlarda yağ basınç ışığı yanar. Bravo motoru yağ eksiltebilen modeller arasında. Dikkat etmek lazım. Yağ kontrolü yaparak belirli bir süre gözlemleyin. Sorun devam ederse ustaya götürmeniz gerek.​

Yağ lambası önemli ikaz ışıklarının başında geliyor. Araç yağı eksik, yağ pompası arızalı, yağ müşürü bulmuş ve buna benzer sorunlarda yağ basınç ışığı yanar. Bravo motoru yağ eksiltebilen modeller arasında. Dikkat etmek lazım. Yağ kontrolü yaparak belirli bir süre gözlemleyin. Sorun devam ederse ustaya götürmeniz gerek.​
Şöyle oldu hocam araç lambalarda istop ettirtken sonra uyari ekraninda yazdı ve sonra direk gitti zaten araçta herhangi bir ikaz lambası yanmıyor tek seferlik öyle yaptı sonra gitti aracın yağı 5 bin kilometre oluyor değişeli zaten neden öyle yaptı anlamadım

yağ seviyesını kontrol edın eğer problem yoksa yağ müşürünü değiştirin ve yağ pompasını kontrol ettırın daha once benımde basıma gelmıstı yağ pompasının suzgecı tıkanmıs söküp temızledım sorunum cozuldu eğer yağ pompanızdaysa sorun asla yan sanayı almayın tavsıyemdır