Toyota Corolla Tıkırtı Burcu Ne İşe Yarar? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Toyota Corolla Tıkırtı Burcu Ne İşe Yarar?

Beyler işyerinden bir arkadaşımın 1997 model Toyota Corolla XE modeli arabası var. Araba çukura düştüğünde veya toprak yola girdiğinde acayip bir ses geliyordu. İsmini vermeyeyim bir özel Toyota servisine gitti. Z rotları , rot başları, tabla kısaca ön takımı tamamen kontrol etmişler. Ustalar direksiyon kutusundan demişler ve işçilikle beraber 12.000 TL para istemiş. Arkadaşta rast gele bir yere daha teyit için götürdü. O üstada ne alakası var bunların direksiyon kutusunda sorun olmaz. Tıkırtı burcu diye plastik bir parça ve mafsalda o değişecek demiş. Arkadaşta şaşırıp bana sordu. Bu kadar basit bir şeyden olabilir mi diye. Bilgisi olan var mı bu konu hakkında. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Melih bey sakın direksiyon kutusunu arkadaşınız emin olmadan değiştirmesin. Onlar az bulunuyor ve tamirciler sendeki orijinali alıp başkasına çıkma diye satıyormuş Bu olayın aynısı benim başıma geldi. Ankara şaşmazda çok bilinen ve resmi kurumların bile bir zamanlar araçlarını tamir için götürdüğü özel Toyota servise gittim. Neredeyse aynı işlemleri yaparak bana da direksiyon kutusunun değişmesi lazım dediler. Bende emin olamadım. 6-7 sene önce 2.000 TL fiyat çıkardılar. Tornacıya gidecek falan filan. İnanmadım. Kapı komşum oto elektrikçi ona akıl danışayım dedim. Dur hele bakalım dedi kendisi elektrikçi ama ufak tefek tamirleri eşe dosta yapıyor. Arabayı kriko ile kaldırdı. Direksiyon mafsalını söktü ve direksiyon mafsalında takılı tıkırtı burcunu fark etti. Resmen erimiş gibiydi. Hemen bana parçayı verdi bundan al gel dedi. Parçayı aldım resmini de ekliyorum. Bunu güzelce taktı. Emin ol zerre ses kalmadı. 20 liraya tıkırtı burcunu aldım. Ben 50 lira işçilik ücretini de zorla verdim. İşte o anda Toyota Corolla özel serviste (adını versem herkes duymuştur) he desem boş yere para ödeyecektim. Bence sizde tanıdık birini bulup baktırın ondan sonra direksiyon kutusuna işlem yaptırın derim.
Not: Benim aldığım siyah renkti.​

Ekli dosyalar

• 1997-model-toyota-corolla-tıkırtı-burcu.jpg
    1997-model-toyota-corolla-tıkırtı-burcu.jpg
    266.9 KB · Görüntüleme: 1
Beyler işyerinden bir arkadaşımın 1997 model Toyota Corolla XE modeli arabası var. Araba çukura düştüğünde veya toprak yola girdiğinde acayip bir ses geliyordu. İsmini vermeyeyim bir özel Toyota servisine gitti. Z rotları , rot başları, tabla kısaca ön takımı tamamen kontrol etmişler. Ustalar direksiyon kutusundan demişler ve işçilikle beraber 12.000 TL para istemiş. Arkadaşta rast gele bir yere daha teyit için götürdü. O üstada ne alakası var bunların direksiyon kutusunda sorun olmaz. Tıkırtı burcu diye plastik bir parça ve mafsalda o değişecek demiş. Arkadaşta şaşırıp bana sordu. Bu kadar basit bir şeyden olabilir mi diye. Bilgisi olan var mı bu konu hakkında. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Hangi ilde yaşıyorsunuz?

Teşekkür ederim sorun çözüldü. @meugs ye çok teşekkürler dediği gibi küçücük plastik bir parça sorun çıkaran Adı da tıkırtı burcuymuş. Değiştirdiler. Usta hayret etti siz nereden biliyorsunuz nokta atışı oldu yani.