Renault Clio 4 Model Hangi Motor ve Hangi Paket Alınır? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Renault Clio 4 Model Hangi Motor ve Hangi Paket Alınır?

Merhaba arkadaşlar,
Yakın süreçte Clio 4 Almayı planlıyorum. Fakat pek çok alternatif var ve kafam karışık.

Bütçem 650 K ile 750 K aralığında.

1.5 dCİ almayı planlıyorum fakat dolu paketlerine bakınca bütçe dışına çıkıyor yada km çok yüksek oluyor . Joy alıp ilerleyen süreçte aracı kendim doldururum diye düşünüyorum ( en azından görünüş olarak) . Fakat yine de bir çok özellik den mahrum kalmış olacağım.

0.9 tCE motora yokuş ve hız açısından dolayı uzak görüyorum. Uzun yol seyahatlerim bulunuyor ve sanırım bu motor beni bir hayli yorar.

Otomatik ve manuel konusunda tamamen nötr ve fikirsizim bütçeye oranla manuel de tercihim olacaktır halı ile . Bu konuda da tavsiyelerinize açığım. Bütçemi kesinlikle esnetebilirim yakın fiyatlara farklı bir alternatifiniz varsa onu da dinlemeye açığım.

+ 0.9 Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimde, yokuş da yada uzun mesafede bahsedildiği kadar hantal olmadığını. Bir çok aracın 1.3 - 1.5 modellerinden daha rahat gittiğini söylüyor.

Hocam 0.9 TCE motor ile ilgili maalesef bir ön yargı var. Fakat bence yersiz ve tamamen dediğimiz gibi ön yargı. Motoru ile ilgili performans yorumlarında kullananların bir çoğu memnun. Turbo şarjlı olduğu için 1.3 ve 1.5 motorlarla kafa kafaya olduğu otomotiv değerlendirme uzmanlarınca ifade ediliyor. Tork'u yüksek olduğu için kalkış hızlanması gayet iyidir. İşin açığı yeni üretilen bu motorların büyük arızalarının tamiri yapılmıyor. Çünkü kulla-at olarak dizayn edilmiş. Sandık motor diye tabir edilen fabrika üretimi motor alınarak çözüm bulunabiliyor. Bu sadece bu araç için geçerli değil. Diğer marka ve modellerde de durum aynı.
Otomobil kesinlikle hantal değil. Bizzat kullandığım bir araba. O yüzden çekinmeyin. Dizel motorların Avrupa başta olmak üzere kullanımı azalıyor. Yakıt performansı oldukça verimlidir. Türkiye şartlarında ideal bir kullanım imkanı sunuyor. 65.000 ila 90.000 kilometrede triger değişimi yapılırsa ve araba aşırı hor kullanılmadığı müddetçe bu paralara alınabilecek ideal bir model olarak düşünülebilir.​

Yılda 15.000 km üzeri yapıyorsan, mutlaka 1.5 dCi dizel Touch ya da Icon paket al.
Düşük km ve şehir içi içinse 0.9 TCe ya da LPG’li 1.2 16V işini görür.
Otomatik şanzıman istiyorsan EDC’li 1.2 TCe ya da dizel EDC modeller bak.