Opel Astra 1.3 CDTİ veya 1.6 CDTI ya da 2023 model Ford Torneou Courier 1.0 Ecobost tercih edilir? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Opel Astra 1.3 CDTİ veya 1.6 CDTI ya da 2023 model Ford Torneou Courier 1.0 Ecobost tercih edilir?

Arkadaşlar 700 civari bütçem var bana sorun çıkartmayacak 1-2 sene kullanıp satacağım yakıt konusunda üzmeyecek yol performansı iyi olan bir araba düşünüyorum 2 kişiyiz yılda bir iki kere uzun yol yapacağız o kadar
Benim düşündüğüm
1-- Opel Astra 1.3 cdti veya 1.6 cdti 150 bin km sport paket 2015 model
2-- Ford Torneou Courier 1.0 Ecobost 30 bin km 2023 model

Sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Farklı tarzda önereceğiniz araçlar var mı?

Hocam bahsettiğiniz iki model farklı segmentteki araçlar olduğu için kıyaslama yapmak çok sağlıklı olmayabilir. Her iki arabanın da kendine göre artısı ve eksisi var. Ford Tourneo Courier hafif ticari araç modelidir ve bu alanda kullanışlı, konforlu ve otomobil konforu sunan bir model olması ile tanınıyor. En çok satan hafif ticari araçlar arasında yer alır. Opel Astra K Kasa ise alınabilecek bit model diye düşünüyorum. Benzinli versiyonlarına göre daha performanslıdır. Kilometresi yaşına göre normal diyebilirim. Yukarıda da belirttiğim gibi ikisi farklı tarzda araç. Ford Tourneo Courier otomobil gibi de düşünülebilir dersek kilometre daha düşük olduğu için Courier tercih edebilirsiniz.​

hocam selamlar opeller konusunda daha once fıkırlerımı belırtmıstım o yuzden tekrar yorum yapmayacagım ford konusunda çok emin olmamakla birlikte 1.0 ecobostlar sorunlu dıye bılıyorum motoru hakkında bıldıgım ufak detayları paylasayım
ecobost motorlarda kayış yag ıcınde donuyor ıslak tıp dedıgımız sıstem pek guvenlı gelmıyor bana kayısın erken asınması durumunda motorun hasar gormesıne neden olabılır
3 sılındırlı motorların hepsınde oldugu gıbı daha bir tıtresımlı calısır
3 sılındırlı motorların bır cogunda turbo lag(gecıkme) olabılıyor ecobostda da olması muhtemeldır daha once hıc ecobost surmedıgım ıcın net bırsey dıyemıyorum hayatı bır durumda degıldır

Arkadaşlar 700 civari bütçem var bana sorun çıkartmayacak 1-2 sene kullanıp satacağım yakıt konusunda üzmeyecek yol performansı iyi olan bir araba düşünüyorum 2 kişiyiz yılda bir iki kere uzun yol yapacağız o kadar
Benim düşündüğüm
1-- Opel Astra 1.3 cdti veya 1.6 cdti 150 bin km sport paket 2015 model
2-- Ford Torneou Courier 1.0 Ecobost 30 bin km 2023 model

Sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Farklı tarzda önereceğiniz araçlar var mı?
1.0 ecoboost Focus 3 döneminden gelen motor ne kadar güncellense de bir güvensizlik durumu var . Motor yapılmıyor rektefiye yok sandık motor ile değişiim oluyor sogutma sorunu yaşanıyor . Kısa sürede sorun çıkarır mı bilemem .