Marş Motoru Tamir Edilir Mi? Marş Motoru Arıza Belirtileri Neler? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Marş Motoru Tamir Edilir Mi? Marş Motoru Arıza Belirtileri Neler?

Herkese Selamlar
Foruma yeni üye oldum. Hazırlayanların eline sağlık. Benim sorum bir sorum olacak. Bilenlerin yardımcı olmasını istiyorum. 2002 model Renault Megane aracımı sabahları çalıştırırken ciyaklama sesi gibi ses gelmeye başladı. Daha önce elektrikçiye gittim. Akü ölçümü yaptı. Akü biraz zayıf dedi ve şarj etti. O zaman ses gelmiyordu ama şarj ettikten sonra sabahları özellikle acayip bir ses gelmeye başladı. Tekrar aynı ustaya gitti. Marş motoru arıza yapmış değişmesi gerekiyor dedi.

Biraz araştırma yaptım. Tamir edilebildiğini okudum. Sizce sorun ne olabilir. Sanki marş takılı kaldığında çıkan ses gibi bir ses geliyor. Tamir çözüm olur mu yenisini mi almalıyım?​

Herkese Selamlar
Foruma yeni üye oldum. Hazırlayanların eline sağlık. Benim sorum bir sorum olacak. Bilenlerin yardımcı olmasını istiyorum. 2002 model Renault Megane aracımı sabahları çalıştırırken ciyaklama sesi gibi ses gelmeye başladı. Daha önce elektrikçiye gittim. Akü ölçümü yaptı. Akü biraz zayıf dedi ve şarj etti. O zaman ses gelmiyordu ama şarj ettikten sonra sabahları özellikle acayip bir ses gelmeye başladı. Tekrar aynı ustaya gitti. Marş motoru arıza yapmış değişmesi gerekiyor dedi.

Biraz araştırma yaptım. Tamir edilebildiğini okudum. Sizce sorun ne olabilir. Sanki marş takılı kaldığında çıkan ses gibi bir ses geliyor. Tamir çözüm olur mu yenisini mi almalıyım?​
Benim aracımda da geçmişte böyle bir sorun oldu. Ustam marş dinamosunun tekrar sarılması lazım dedi ve tamir etti. Sorun ortadan kalkmıştı. Sizin yapmanız gereken iyi bir oto elektrikçi bulmak olmalı. Tamiri yapılan bir parça diye biliyorum ama her usta yapabiliyor mu açıkçası bir fikrim yok.

Kardeşim motor soğukken ciyaklama sesinin sebeplerini sana yazıyım hemen.
1- V Kayışı: V kayışı krank milinden aldığı gücü alternatör yani şarj dinamosunu çevirmek için kullanır. Öncelikle kayış eski mi veya kasnak üzerinde kayma yapıyor mu bunu araştır. Kayış üstünde soyulma, çatlama var mı bir bak. Gerginliğini kontrol et. Şarj kayışı denilir diğer adına. Gergin olmalı muhakka.
2- Alternatör Kasnağı: Şarj dinamosunun ucunda bulunan yuvarlak parçadır. Bir çeşit bilye diyebiliriz. Dağıldığı zaman, yağsız kaldığında ötme sesi çıkmasına neden oluyor.
3- Şarj Dinamosu Arızası: Şarj dinamosu içinde bakır teller barındıran elektrik motorudur. İçinde döner rotor bulunur. Bu da ötme sesi gelmesine neden olur.

Hocam V kayışı ötmesi gibi değil. Farklı bir ses bu. Marşa fazla basınca gelen ses gibi bir ses var arabada. Ayrıca bazen marş takılı kalıyor gibi anlayamadım yani. İyi bir elektrik ustası bulup en yakın zamanda gitmem lazım anlaşılan.