Hyundai Getz dizel 4 silindir kompresör testi | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Hyundai Getz dizel 4 silindir kompresör testi

Hocam moralim çok bozuldu
Rampada 1. viteste aracın ufak ufak 4 saniyede bir bırakması ve araç stop halindeyken 5. viteste kaçırması sonrası arkadaş kompresyon testi yapın dedi. Test sonucunda usta motor ölü dedi. Siz değerli abilerimden en doğru bilgiyi arz ediyorum.

Merhaba kardeşim. Kompresyon testinin amacı zaten aracın sıkıştırma oranının kayıp yaşayıp yaşamadığıdır. Hafif bir rampa inerken gazdan ayağınızı çektiğinizde motorda bırakıp geri toplama oluyor değil mi? Ayrıca 5. viteste kaçırıyor diyorsun. Bu motor isteyen arabanın en çok görülen belirtileri arasında. Pistonlar ve krank boşluk yaptığı için motor sıkıştırma yapamıyor. Muhtemelen yağ yakmaya başlamıştır. Geçmiş olsun.

Merhaba kardeşim. Kompresyon testinin amacı zaten aracın sıkıştırma oranının kayıp yaşayıp yaşamadığıdır. Hafif bir rampa inerken gazdan ayağınızı çektiğinizde motorda bırakıp geri toplama oluyor değil mi? Ayrıca 5. viteste kaçırıyor diyorsun. Bu motor isteyen arabanın en çok görülen belirtileri arasında. Pistonlar ve krank boşluk yaptığı için motor sıkıştırma yapamıyor. Muhtemelen yağ yakmaya başlamıştır. Geçmiş olsun.

Olay şöyle başladı abi arkadaşla gidiyor duk arabayı dik yokuş aşağı bir yerde durdurdu kontağı kapattı el frenini çekti sonrasında 1 inci fitese taktı el frenini indirdi ufaktan 3 saniyede 1 defa ufaktan bıraktı sonrasında öyle dedi birde 5 inci fitese takıp denedi araba gümbür gümbür edip hızlı aralarla bıraktı

sen kompresyon testi dedin ama kardeşim. Ya da ben mi yanlış anladım bilmiyorum. Ancak araba motor istediği zamanda senin dediğinin aynısı oluyor. Debriyaj seti çıktıysa iyi. Balata azaldığı için volan üzerinde kayıyormuş demek ki.

Valla konuya öyle bir giriş yaptınız ki ben de uğur bey gibi anladım. Baskı balata azalınca araçlar özellikle yokuşta ise böyle geri kaçılmalar olması normal. Bıraktığınız yerde bulamamanız içten bile değil :)