Hangi İstasyondan Yakıt Almak Daha Ekonomik Olur ? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Hangi İstasyondan Yakıt Almak Daha Ekonomik Olur ?

Soru stili biraz farklı olucak ama kusura bakmayın. İlk arabamı alıcam ve öğrenciyim param fazla değil şöyle 220.000 , 230.000 bin TL param var Renault r19 Europa düşünüyorum. LPG li olucak. Biraz para konusunda muzdarip olduğum için yakıt konusunda her öğrenci gibi biraz tasarrufa gitmek istiyorum. Lakin bizim evin Burda iki farklı petrol var. Biri şhell diğeri ise normal petrol ofisi yazan. Shell de LPG 29 TL den petrol ofisinde ise 26 TL den satılıyor. Arada kuruş oynasa fark etmez di ama 3 lira gibi bir meblağa oynadığı için kararsız kalıyorum. Shell kaliteli diye biliyorum ama pahalı. Petrol ofisi ucuz ama Shell gibi kaliteli mi bilmiyorum. Gerçi LPG de çok kalite farkı olur mu bilemem bu kalite farkından dolayı km yönünden yani katedilen yolda çok oynama olur mu bilemem. Siz olsanız hangi istasyondan alırdınız. Teşekkürler.

Öncelikle aracın bakımlı olması yani filtreleri, karbüratörü, LPG filtresi gibi parçalarının bakımlarının zamanında yapılması, kullanım şekli gibi olaylar yakıtın durumunu doğudan etkiler. LPG'nin nereden alındığı daha sonraki iş. Sonuçta otomobilin eski model bir araç. LPG olayını şöyle anlatayım. Bütün akaryakıt bayileri gazı aynı yerden alır. Kendileri içine ekstra katkı maddesi ekler ve kullanıcıya öyle satar. Yakıt kaliteli olursa yanma olayı daha iyi olacağı için daha uzun km yol yapabilirsin. Her iki firmanın da yakıtını test et aradaki farkı zaten anlayacaksın.​

opet varsa ben kesınlıkle opetten alıyorum performansı fark edılıyor bence 100 km de 20 30 lıra fark ıcın ucuz yerden almayın derım çünkü
ucuz yerlerdekı lpgde propan oranı dusuktur yakıt tam yanmaz arac performanstan duser tekleme yapar ve daha fazla yakar,içinde yag kukurt veya katkı maddesı olabılır aracın lpg sıstemıne ve bujılerıne zarar verır subapların yanma ve erımesını hızlandırır bılgınız olsun
shellınde lpgsı guzel ama petrol ofısı tercıh etmemeye calısıyorum bır de sunu farkettım bızım buradakı petrol ofısınde tabelaya baktıgımda dıger ıstasyonlarla 2 3 tl fıyat farkı var ama fısı kontrol ettıgımde tabeladakınden daha yuksek fıyata aldıgımı gordm hemde bırden fazla kez basıma geldı tabı bu belkıde sadece bızım buradakı ıstasyonla alaklı olabılır alacaksanız dıkkat ederekn alın derım

O km olarak alıp düzenli olarak Opet'ten lpg ve aldığım aracım 79.000 km'de lpg enjektör arızası verdi. Ustamın söylediğine göre Opet'in ve Aygaz'ın katkı oranı yüksekmiş, performansı artırırken, enjektör ömrünü ciddi oranda düşürüyormuş. Son 4 senedir BP'den Lpg alıyorum, şuana kadar sorun yaşamadım.
ben hıc oyle bır sıkıntı yasamadım bu zamana kadar ıstasyondan ıstasyonada degısebılıyor sanırım