Gaz Verince Benzin Kokusu Geliyor | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Gaz Verince Benzin Kokusu Geliyor

Lada Samara karbüratörlü aracımda benzine alınca arabada gaz verince boğuluyor ve geç alıyor aynı zamanda teklemede yapıyor kısaca akıcı bir şekilde gitmiyor ve kabinde benzin kokusu oluyor.2 ustaya gittim birisi benzine alışık değil uzun yolda kullan geçer dedi biriside karbüratör değişmesi lazım dedi tam sorun sizce nedir.(Benzin hortumlari sağlam ve kaçak yok ) Ortalama 1 yıldır da benzinde kullanmıyorum

Lada Samara karbüratörlü aracımda benzine alınca arabada gaz verince boğuluyor ve geç alıyor aynı zamanda teklemede yapıyor kısaca akıcı bir şekilde gitmiyor ve kabinde benzin kokusu oluyor.2 ustaya gittim birisi benzine alışık değil uzun yolda kullan geçer dedi biriside karbüratör değişmesi lazım dedi tam sorun sizce nedir.(Benzin hortumlari sağlam ve kaçak yok ) Ortalama 1 yıldır da benzinde kullanmıyorum
Benzinle çalışmak için üretilmiş bir motorun benzine alışık olmaması ihtimali pek aklıma yatmadı.Benzin hortumları sağlam olduğuna göre önceliğiniz karbüratöre baktırmak olmalı

Kardeşim bu sorunun tek nedeni karbüratör. Kelebek boğazını bir temizlettir. Orada benzin nozılları var, uzun süre kullanmayınca onlar tıkanıyor. Yani karbüratörde benzinle yakıtı karıştıramıyor. Değiştirmene gerek yok güzelce kelebek boğazını temizlettir böyle o kapakları veren açılıyor mu rahat rahat kapanıyor mu yaktı veriyor mu benzin otomatiğini de kontrol edersin o sırada. Sorunun kalkar kardeşim