Galeriden veya Al-Satçıdan Araba Alınır Mı? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Galeriden veya Al-Satçıdan Araba Alınır Mı?

Arkadaşlar Merhaba

Benim çok önemli bir sorum olacak. Halk arasında ve sosyal medyada galericiden ve esnaftan araba alınmaz gibi bir ön yargı oluşmuş. İnsan ister istemez uygun bir otomobil olsa bile galerici veya al-satçı diye uzak durmak durumunda kalıyor. Bu insanlar sonuçta ticaret için bu işi yapıyor. Neden adını kötüye çıkarsın? Bu konu hakkındaki sizin yorumlarınızı merak ediyorum.​

Galerici ve al-satçı iki şekilde çalışır.
1- Ucuza düşürdüğü araba: Adamın birisi araba satmak ister. Adam ilana koyup milletle muhatap olmak istemez. Gider arabasını galeriye uygun fiyatlı verir. Böylelikle kimseyle uğraşmaz. Bu arabalar iyi olur ama ancak temizini bulmak zordur. Piyasası 600 bin lira olan arabaya galerici 450 bin liradan fazla vermez adamdan alırken. Sonra o arabayı 600 bin lira yani piyasasında satar. Ancak dediğim gibi bu tür arabaları denk getirmeniz çok zordur.

2- Arızalı arabayı satma: Bu çok fazla rastlanan bir şeydir. Adamın arabası bozuktur ve satmaya çalışıyor. Galerici bunu bilerek arabayı alır. Ancak arabanın kusurunu satarken söylemez. Örneğin motor istiyordur katkı maddesi koyar satmaya çalışır. Eğer galericide piyasasından ucuza araba görüyorsanız bundan şüphe edebilirsiniz.

Şunu unutmayın galerici ve esnaf. En az yüzde 30 yemediği arabayı asla satmaz. Maliyeti bekleme süresi falan hepsini hesap eder.

Arkadaşlar Merhaba

Benim çok önemli bir sorum olacak. Halk arasında ve sosyal medyada galericiden ve esnaftan araba alınmaz gibi bir ön yargı oluşmuş. İnsan ister istemez uygun bir otomobil olsa bile galerici veya al-satçı diye uzak durmak durumunda kalıyor. Bu insanlar sonuçta ticaret için bu işi yapıyor. Neden adını kötüye çıkarsın? Bu konu hakkındaki sizin yorumlarınızı merak ediyorum.​
Hocam içlerinde işini yapmayan vur kaç diye tabir edilen günü kurtarmak için bu işi yapan olabilir. Ama hepsi için aynı genellemeyi yapmak doğru olmaz. Benim şahsen tanıdığım ev itibar ettiğim bir çok galerici var. Hatta arabanın eksiklerini bilip alan ve tamamladıktan sonra satışa çıkardığını bir çok gördüğüm esnaflar var.
Bu işin püf noktası bence güvenilir ve biraz daha kurumsal o yerden otomobil almak piyasadan almaktan daha iyi olabilir. Çünkü aracını kendi satıp kusurlarını saklayan insanlar da çoğunlukta maalesef. Adamın arabası çarpışan arabaya dönmüş. Sadece şurası boyandı diyor. Ekspertize götürüyorsun benim haberim yok ben de böyle aldım deyip çıkıyor işin içinden.​

Bence şuan alınabilir çünkü ilanlara bakıyorum biniciler galericilerden çok fiyat istiyorlar mesela aynı arac binicide 620 galeride 550 km Exper durumu eşdeğer olmasına rağmen binici pahalı satıyor sebebi de piyasa yuksekken 620 ye almis kimse malını zararına satmak istemez