Egea yağ lambası yanında sarı ünlem işareti anlamı nedir | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Egea yağ lambası yanında sarı ünlem işareti anlamı nedir

Arkadaşlar merhaba 2022 model Fiat Egea 1.4 fire aracım var. Bugün gösterge ekranında sarı yağ lambası yanında sarı ünlem işareti olan lamba yandı. Çevremde sordum araban yağ yakmış diyorlar. Daha 12 bin kilometrede olan araba yağ yakar mı? Bu işaret ne anlama geliyor. Ben yağ basınç sensöründen şüpheleniyorum. Arabanın garantisi devam ediyor ama kullanıcı hatası derler diye korkuyorum.

Hocam zaman kaybetmeden servisle görüşün. Arıza büyürse asıl o zaman kullanıcı hatası derler.
Yağ lambanın yanmasının belirli sebepleri vardır.
- Yağ sensörü arızası
- Yağın kullanım ömrünü tamamlaması
- Yağ eksikliği
- Yağ filtresindeki tıkanıklık
- Uygun viskoziteye sahip yağ kullanmama

olarak sıralanabilir. Sizin durumunuz yağ sensörü arızası veya yağ kullanım ömrü gibi duruyor. Ayrıca servis kullanıcı hatası diyemez .

Arkadaşlar merhaba 2022 model Fiat Egea 1.4 fire aracım var. Bugün gösterge ekranında sarı yağ lambası yanında sarı ünlem işareti olan lamba yandı. Çevremde sordum araban yağ yakmış diyorlar. Daha 12 bin kilometrede olan araba yağ yakar mı? Bu işaret ne anlama geliyor. Ben yağ basınç sensöründen şüpheleniyorum. Arabanın garantisi devam ediyor ama kullanıcı hatası derler diye korkuyorum.
Birde fotoğraf atarsanız daha iyi yorumlanır.

Fiat Egea otomobillerde yağ yakma sorunu 2022 model öncesine görülüyordu ama 2022 modelden sonra bu sorun ortadan kalktı diye biliyoruz. Aracınız garanti kapsamındaysa hemen servise götürün ve gösterge ekranında üçgen içinde sarı ünlem işareti lambası neden yanıyor ustalara sorun. Arabanızda ECU (motor kontrol ünitesi) bilgisayara bağlayıp sorunu nokta atışı tespit ederler. Eğer araç garanti süresi bitmişse güvenilir bir usta veya özel servise götürüp aynı işlemi talep edin.​

Sarı ünlem işareti Fiat Egea'da çok karşılaşılan bir arıza. Aslında bu genel bir sorunun işaretidir. Arabanın fren sisteminde bir arıza olduğunda yanar. Ünlem işareti yandığı zaman yanında başka hangi işaretleri yakıyor ona da bakmak lazım. Tek başına bir anlam ifade etmez. Yapacağınız şey motor yağını ve suyunu, fren balatalarını ve fren hidrolik yağını kontrol etmek olacaktır.