90 Model serçe çekiş düşüklüğü | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

90 Model serçe çekiş düşüklüğü

öncelikle herkese hayırlı ramazanlar 90 model 1.2 serçem var subap ayarları yeni yapıldı baskı balatam hala var düzde hiçbir problem yok fakat bayır yukarı uzun bir yola girince 2 ye kadar düşüyorum hatta çok dik ise 1 e kadar düşüyor normal midir LPG de kullanıyorum yanlış anlamayın araçtan çok anlamıyorum ilk aracım biraz daha performans arttırmak istesem ne yapmam gerekir saygılar

Ekli dosyalar

• IMG_4055.jpeg
    IMG_4055.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_4054.jpeg
    IMG_4054.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 6
öncelikle herkese hayırlı ramazanlar 90 model 1.2 serçem var subap ayarları yeni yapıldı baskı balatam hala var düzde hiçbir problem yok fakat bayır yukarı uzun bir yola girince 2 ye kadar düşüyorum hatta çok dik ise 1 e kadar düşüyor normal midir LPG de kullanıyorum yanlış anlamayın araçtan çok anlamıyorum ilk aracım biraz daha performans arttırmak istesem ne yapmam gerekir saygılar

Hocam serçe zaten genel itibariyle motor gücü düşük araba. Bence sizin araçta bir sorun yok. Serçe, 1970'li yılların teknolojisini kullanıyor. Zaten üzerinde 65 beygir motor var. Dert etmeyin devam edin. Ancak eskiden çekiyordu şimdi çekmiyor diyorsanız. Karbüratörden hava alıyor olabilir. Serçelerde meşhur kronik sorundur. O yüzden etrafını bantlarlar dikkat edersen.

Hocam serçe zaten genel itibariyle motor gücü düşük araba. Bence sizin araçta bir sorun yok. Serçe, 1970'li yılların teknolojisini kullanıyor. Zaten üzerinde 65 beygir motor var. Dert etmeyin devam edin. Ancak eskiden çekiyordu şimdi çekmiyor diyorsanız. Karbüratörden hava alıyor olabilir. Serçelerde meşhur kronik sorundur. O yüzden etrafını bantlarlar dikkat edersen.
Aslında triger ve subap ayarından sonra çekişi arttı hocam normali buysa sorun yok mesela çok dik uzun dağ yolunda 3 de çekmiyor ama 2 de çıkıyor ufak bayırlarda 3 de uzuyor problemsiz sadece normal mi değil mi onu sorayım dedim bide dediğiniz gibi karbüratör hava alıyor mu onu kontrol ettireyim o zaman, teşekkürler

Aslında triger ve subap ayarından sonra çekişi arttı hocam normali buysa sorun yok mesela çok dik uzun dağ yolunda 3 de çekmiyor ama 2 de çıkıyor ufak bayırlarda 3 de uzuyor problemsiz sadece normal mi değil mi onu sorayım dedim bide dediğiniz gibi karbüratör hava alıyor mu onu kontrol ettireyim o zaman, teşekkürler

Ben teşekkür ederim. Serçe'den çok bir performans beklemeyin zaten. Karbüratörden hava alma varsa ve onun önünü keserseniz biraz daha verim alabilirsiniz.

Performans düşüklüğünün aracın motor gücünden kaynaklandığını düşünüyorum. Atmosferik motorlu bir araç olduğu için yokuş çıkarken ve araç sollarken vites küçülterek aracınızın performansını yüksek tutabilirsiniz. Atmosferik motorlu bir aracın gücünü artırmak Turbo motorlu bir aracın gücünü artırmak kadar kolay değildir. Bence bu haliyle kullanmaya devam edin. Konumuzla ilgisi yok ama eski araç tutkunuyum. İlerleyen süreçte aracınızı satmayı düşünürseniz mutlaka beni bilgilendirin.
Teşekkürler hocam ilk Aracım açıkçası iyice bi tüm bakımlarını yaptırıp yazın sonuna doğru model yükseltmeyi düşünüyorum artık öyle bir durum olursa mutlaka haber veririm burada ilan açarım zaten

Tofaş Serçe'nin beygiri düşük. Tork'tan bahsetmeye gerek bile yok. Motoru bir teste sokun. Basınç değerleri neler bir bakın. Sizin aracınız için söylemiyorum ama zaten bu arabaların tutulmama sebeplerinin başında motorun zayıf olması geliyor.​