150.000 ile 170.000 Lira Arası Hidrolik Direksiyonlu Araba Tavsiyesi | Düşük Bütçeli | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

150.000 ile 170.000 Lira Arası Hidrolik Direksiyonlu Araba Tavsiyesi | Düşük Bütçeli

Herkese iyi günler dilerim. Ankara'da yaşıyorum. 50.000 TL peşin + 100.000-120.000 TL kredi kartına 12 taksite böldürerek, galeriden 150.000 - 170.000 TL fiyat bandında bir aile aracı almayı planlıyorum. Araç için kafamdaki çerçeve şöyle;
1-Eşimde kullanacağı için hidrolik direksiyon kesinlikle olmalı.
2-Otomatik olursa iyi olur ama eşim düz vites de kullanabiliyor. Otomatik kafa ağrıtacaksa düzü tercih ederim. Ama bu fiyatlara sorunsuz bir otomatik varsa olabilir.
3-Klima olursa çok iyi olur. Sorunsuzluk için klimadan vazgeçebilirim.
4-Satarken aylarca bekletmeyecek piyasa arabası olması.

Sanayide tanıdığı olmayan, arabadan çok anlamayan bir insanım. Yukarıda anlattığım çerçevede beni sanayi anlamında üzmeyecek sorunsuz araba sizce ne almalıyım?

1- Kardeşim öncelikle 150-170 bin arasına otomatik alma mevzusunu kafandan sil. O paraya alacağın otomatikten hayır gelmez.
2- 170 bin liraya hidrolik direksiyonlu Renault 19, Dacia Solenza bakabilirsiniz.
3- Satarken aylarca bekletmeyecek hidrolik direksiyonlu tek araba Doğan SLX alabilirsin o paraya.

Dediğimi lütfen yanlış anlama kardeşim. Ama 170 bin liraya hidrolik direksiyonlu ve ikinci el piyasası hızlı pek araba yok, hatta hiç yok. Tofaş Doğan SLX dışında bu tanıma uyan başka araba yok.

1- Kardeşim öncelikle 150-170 bin arasına otomatik alma mevzusunu kafandan sil. O paraya alacağın otomatikten hayır gelmez.
2- 170 bin liraya hidrolik direksiyonlu Renault 19, Dacia Solenza bakabilirsiniz.
3- Satarken aylarca bekletmeyecek hidrolik direksiyonlu tek araba Doğan SLX alabilirsin o paraya.

Dediğimi lütfen yanlış anlama kardeşim. Ama 170 bin liraya hidrolik direksiyonlu ve ikinci el piyasası hızlı pek araba yok, hatta hiç yok. Tofaş Doğan SLX dışında bu tanıma uyan başka araba yok.
Yok ağbey neden yanlış anlayayım. Teşekkür ederim cevabın için. O halde piyasa arabası olması ve otomatik olması şartlarını silersek aklına gelen başka seçenek var mı? Geçen yayında yorum yazmıştım, bana Suzuki Swift önermiştin. Şimdiye kadar baktıklarımda hem tip hem sorunsuzluk olarak aklımda o var. Ne dersin?

Yok ağbey neden yanlış anlayayım. Teşekkür ederim cevabın için. O halde piyasa arabası olması ve otomatik olması şartlarını silersek aklına gelen başka seçenek var mı? Geçen yayında yorum yazmıştım, bana Suzuki Swift önermiştin. Şimdiye kadar baktıklarımda hem tip hem sorunsuzluk olarak aklımda o var. Ne dersin?

Aynen Suzuki Swift sorunsuzdur kardeşim. Yalnız otomatik şanzımanı 3 ileri bundan haberin olsun. Bir diğer tavsiyem de Nissan Sunny 1991 model. O arabada sorunsuzdur. Konya ve Afyon taraflarında tutuluyor. Ben olsam swift alırdım ama.

İlk defa baktım sunny de tatlı arabaymış. Ben japon grubuna yoğunlaşayım abi. Gönlümde swift var hayırlısı. Teşekkür ettim.

Swıft, yumurta kasa hyundaı1,3, slx, clıo 1, palıo
çok temız olmaz ama alınabılır lakın bu seçeneklerın ıçınde en temıze yönelmek lazım, ılerde değıştırme durumu ve yaşanılan bölgeye göre değerlendırımelı bence en mantıklısı 1 slx, 2 yumurta kasa 3 swıft

Swıft, yumurta kasa hyundaı1,3, slx, clıo 1, palıo
çok temız olmaz ama alınabılır lakın bu seçeneklerın ıçınde en temıze yönelmek lazım, ılerde değıştırme durumu ve yaşanılan bölgeye göre değerlendırımelı bence en mantıklısı 1 slx, 2 yumurta kasa 3 swıft
1 yıl kadar binip, satıp peşinat yapıp yükseltmek niyetindeyim. Gönül daha güzelini ister ama... Seçenekler arasında en yüksek model, en az km ve en sorunsuzu alıp kullanmak, vakti gelince de satamak... Yaşanılan bölgeye göre derken neyi kast ettiniz? Sondaki sırayı bu kritere göre mi yaptınız?

1 yıl kadar binip, satıp peşinat yapıp yükseltmek niyetindeyim. Gönül daha güzelini ister ama... Seçenekler arasında en yüksek model, en az km ve en sorunsuzu alıp kullanmak, vakti gelince de satamak... Yaşanılan bölgeye göre derken neyi kast ettiniz? Sondaki sırayı bu kritere göre mi yaptınız?
Aynen büyük şehirlerde, bol yokuşlu yerlerde, mevsim şartlarına göre ve biraz mesafeli yolda kullanacaksanız seçenekler değişir
listede değişir slx yakıt olarak sıkıntı yapacak ise yine satışı daha kolay olacak 1994- 1995 brodway gibi araçlar da hesaba girer
satıp yenileme düşüncesi varsa clio ve palio listeden çıkar o bütçeye alınacak bu araçlar satışta çok stres yaşatır
konuyu çok uzatmadan dostum bana doğrudan hedef verin diyorsan uno, brodway ve şahin/slx al 10 aşağı yaz sat şeklinde bir piyasası olan araçlar
Uğur un videolarını izleyin slx hakkında brodway hakkında sadece uno göremedım